Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, March 27, 2011

bila dia inginkan Potato Spring..

assalamualaikum...

hari ahad yang ceria..sesorang aje di rumah pagi tadi sebab si suami kerja..alhamdulillah hubby kerja pagi..so petang dah balik rumah..

si dia balik rumah dengan ade bekalan..ape ye benda tu:-

ini lah dia,,,

muka puas!akhirnya dapat jugak

2 spring potato

cheese Vs BBq
kat pasar malam banyak jual kan??? tapi yang ni special sikit..

ceritanya macam ni..ada kawan sekerja suami, beli spring potato ni then kasi la kawan2 merasa..dat time si suami yg first time makan potato spring ni terasa sedap giler..so balik nye die bercerita la pasal kentang ni..saya cakap la, kat pasar malam ada je jual..hubby cakap die tak pernah jumpa pon..

lepas tu laju2 die pesan, nanti balik kerja tolong blikan spring potato ni kt pasar malam..iye la, sebab die kan selalu balik kerja kul 12.30mlm..sapa nak jual time tu kan..so saya blikan la dari pasar malam.. balik dari kerja dia laju2 nak makan kentang tu,,tapi keciwa sebab bukan yang seperti dia harapkan..kt pasar malam RM2 je..tak la besar2 sangat kentang die..dorang ade letak sos dan mayonis..dia cakap bukan kentang yang macam tu die nak..dia cakap kentang yg die makan tu, saiznya besar..takde sos2 ni.. dorang letak serbuk2 je...

lepas menggoogle lokasi sebenar orang yg jual ni, paling dekat dan sentiasa ada tak kira pasar malam ke ape, kiosk nya ada di Ampang Park. memang kentang nya besar dan harganya RM4. rupanya2 jenama spring potato ni ada banyak cawangan..

korang check blog ni..siap sape nk jd pengedar/penjual pun boleh..kira franchise la..lokasi2 yang jual spring potato ni pun ada dalam blog ni..torai la ye




3 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

sy pernah mkn kt pasr Jln TAR...mmg sodp... :)

Lina Rahim said...

oh..ingatkan kat pasar malam dengan kat kedai sama je..rupa2nya lain ya..

fiszah_pjo said...

mrs enginer: ada ye kt situ??nnti leh serbu situ plak..hehe

lina: lain sket rupanya lina..besar dan die letak serbuk2 je..serbuk2 tu klu makan byk2 pon pening..haha..sure ade MSG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;