Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, March 3, 2011

mengidam #9: kek mentega

assalamualaikum...

angka mengidam dah meningkat..hehe..ini akibat follow blog Pn Nani Rostam la..sungguh mengujakan kek mentega simple yang dia buat untuk ibu beliau..so tekak terasa nak makan je kek mentega tu...harus sangat sedap sekiranya makan panas2..

so masa kat opis ptg tadi dah terpikir2, cukup ke tak barang2 kat rumah tu..rasa cm semua ada..so laju2 salin resepi dari blog Model 80-an tu...korang nak try boleh tengok kt blog beliau ye..saya macam malas nk copy and paste plak malam ni.

harini saya balik kerja lambat sikit..ada urgent mails nk kena kasi tumpuan sikit. lagipun balik lambat sikit pon takpe, since minggu ni hubby kerja shift balik kul 12tghmalam. so balik rumah rehat2 ,lepas mandi solat sume, then mulakan proses membuat kek mentega ni..

dari segi rasa memang umpphhh..tak terlalu manis..sangat sedap  pada tekak saya..tapi saya tak bape pandai adjust suhu  oven tu..so cm hangit sket la kt dasarnya..total, sangat sedap kek mentega dimakan panas2...yummy..tak cantik cam puan nani buat..tak nampak hangit dan mask elok je..saya punya kek hangit kt bawah..huhuhu

adunan yang sudah siap untuk dibakar

kek mentega sudah siap masak..

ini kek mentega versi buatan saya..
kalu tengok puan Nani pun kek mentega memang mantap
saya hanya picisan saja..hehe

juadah makan malam
kononnya tak nak makan nasi banyak2 untuk dinner.konon tak nak berat naik banyak sangat..so gantikan dengan spageti..haha..kira kurang kalori tak ek?lagipun takde idea nak masak lauk apa malam ni..ini je la yg simple dan mudah..lagipun bahan2 ada..so campak2 la dalam periuk tu kan...

p/s: tekak nak makan benda manis aje...

4 comments:

Rosie Rose said...

uhuhuhuh, tu diaaaaa ada kek! selain dr nasi briyani, preggy kali ni kite pun hantu kek. takde mixer pun, blasah gak wat kek sbb dah tingin sngt nak makan kek sedap2. beli kat kedai, rasanya belum tentu kena ngan tekak. hikssss.... ni tgk kek kat sini, dah terliur.. hehehee..

fiszah_pjo said...

hehhe...tekak orang mengandunng kot rose..memang camtu..tengok orang buat ke jual ke laju je tekak nak merasa jugak..hehe..buat la kek mentega plak..leh buat stok makanan di kala busan

asna cute said...

mengidam nak makan benda manis takpe.. jgn mngidam nak makan gula saje sudah hehe ;D

izyan asimat said...

fiszah : hehehe kira terer n rajin la ko bjaye buat kek... heheh kalo aku tak tau la jd ape... hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;