Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, March 4, 2011

DPLI kemasukan Julai 2011

assalamualaikum...

DPLI- diploma pengajian lepasan Ijazah untuk kemasukan Julai 2011 keluar lagi seperti tahun tahun yang lepas..walaupun banyak khabar angin mengatakan KPLI dan DPLI bakal dimansuhkan saban tahun..tapi masih ada ditawarkan 2 kali setahun..ini merupakan peluang kerja untuk peminat pendidikan,peminat kerja kerajaan dan masih ramai guru diperlukan..

hajat di hati mahu jugak mencuba..kerja di Opis sekarang sperti tiada pengembangan..keadaan syarikat yang tidak memberangsangkan..banyak dengar dr sudut negatif berbanding positifnya..tapi dilema nya saya, saya seorang bakal ibu yang sedang preggy 30 minggu..andai ada rezeki dapat, kemasukan julai tu, my baby baru 2 bulan++..lagipun U yang menawarkan kos yang bersesuaian ngn degree saya hanya di UPSI..kejauhan itu memberikan kesukaran...klu UPM cam takde prob sgt.

oleh sebab masih dilema, saya belum pun buat sebarang tindakan kearah itu..no pin BSN belum pun beli.. masih dalam pertimbangan..

ok ini tentatif DPLI kemasukan Julai 2011 buat kawan- kawan yang ingin mencuba:-

28.02.2011- iklan DPLI telah keluar.. no pin sudah boleh dibeli di BSN berdekatan. rasanya rm20.60..
                    daftar kat sini https://online.mohe.gov.my/olf/web/form?OC=10&CC=41&AS=04
18.03.2011- tarikh tutup untuk hantar segala dokumen kepada IPTA
22.04.2011- sudah boleh cek samada dapat ke tak pergi ujian MEDSI.
30.04.2011- Ujian MEDSI
13.05.2011- sudah boleh semak samada dapat tak ke temuduga DPLI(kira lulus ke tak ujian MEdsi korang)
                      cek sini..http://upu.mohe.gov.my/
18-25.05.2011- sesi temuduga dijalankan..

untuk yang berjaya, anda akan daftar ke IPTA pada Julai 2011..selamat belajar untuk 2 semester dan selamat berkerja sebagai pendidik...

p/s: bagi kes saya, korang rasa patut tak apply?????????baby time tu baru 2 bulan..sape nak jaga..aduh..pusing pusing pusing..tapi kalu dah memang rezeki pasti ada jalan yang lebih mudah kan?

4 comments:

Rosie Rose said...

takpela, kalau confuse sgt, wat istikharah. tanya pendapat org2 yg rapat. cam kite, pas confinement dah kena ready fly untuk sambung study. huuuhuhu... mmg tight schedule la pasnih...

pape pon all the best fiszah!

izyan asimat said...

fiszah: x salah kalo untuk mencuba kan... heheh kut kali ni rezeki ko...
padangan aku sbg seorg pendidik n penjawat awam.. ko try je... kalo dpt insyaAllah rezeki... kan...
gud luck dear..

fiszah_pjo said...

ros: nk fly oversea lg ker?best nye..hubby pon kerja sana jugak ke nnti mse rose smbung belajar??seronok2 angkut anak & suami..ini tak pasti dapat ke tak..dlm msia je tapi cm ape je kan konfuse nye..haha

fiszah_pjo said...

yan: tu la..rasa nak mencuba..mana tau rezeki kali ni dapat masuk kerajaan kan...semoga dipermudahkan..amin..doakan ak jugak ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;