Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, March 29, 2011

bikin nervous aje!

assalamualaikum..

hari ni saya dapat MC..kenapa MC???

semalam lepas lunch terasa cam keras je perut..otak mula terpikir salah makan ke?masa lunch makan masak lemak ketam+nenas..memang sedap..maka kt kafe di opis macam selalu..mula2 ingat maybe sebab terlalu kenyang...kejap kejap sakit kejap2 tak..ok..sabar je dlu..minum air banyak..so bila minum air banyak haruslah berulang ke toilet lebih kerap..(nasib baik tempat saya tak jauh sgt ngn toilet)

berlarutan sampai habis waktu kerja..bila jalan je rs tak sedap sebab perut keras. senak plak rasa..rs cam kembung pun ada. tapi maintain lg..jalan2 lagi..siap pergi cuci dan potong rambut lagi.(buat layer sket..kasi lebih lebih sebab panas aje skang ni) masa org tu cuci2 rambut pun rasa keras2 kat perut ni..huhu

balik rumah rilex2..tapi tak sedap perut..masih tak selesa..tengok TV sampai kul 10 malam. ada sms hubby gtau sakit perut rasa cam kembung..dia soh makan ubat dan tido..tapi nk makan ubat ape?risau lah..cuba untuk baring dan tido..tak boleh jugak..huhu..so bertekad g je la klinik..( si suami blik keja kul 12.30mlm ye )

masa nk tunggu giliran kt klinik tu, ada sorang akak yg ramah ni..byk die tye itu ini..siap dia bercerita yg die dulu preggy 34 mggu da beranak..die tanya sakit camne???saya cte la saya sakit camni...camtu..die kata contraction la tu..contraction rasa camtu la..huhu..oK..nerves kejap..klu nk beranak  hope sgt hubby ada..ini sorang2 je..takkan kot nak beranak dah..tak ready fizikal dan mental lagi ni...barang baby dan mama lom 100% complete lg./nerves la uols..

masuk bilik doktor, doktor tanya sakit apa?cakap la sakit perut..salah makan ke ape dia tanya..saya preggy  8 bulan doktor..baru die pasan sy preggy..hahaha.kelaka..kecik benor ke sampai die tak pasan ai preggy????
doktor mintak g baring untuk cek perut..time tu baby banyak gerak..

doc:     see ur baby is actively moving..ini bukan contraction..saya rasa ini mungkin angin..
saya:    takde masalah ape2 ke doktor?
doc :    kepala baby dah dekat bawah..rasa takde masalah..saya kasi ubat utk buang angin ye..kurang sikit sakit kembung tu..
saya:   baiklah..
doc:   awak kerja harini?? ok saya  kasi MC utk awak berehat esok ye.klu sakit lagi perut tu, datang then kte refer ke hospital ye...

p/s: lom nak beranak la..awal lagi kot..baby lom puas moving2 lagi..mama sila jangan terlebih risau!

7 comments:

~Yun~ said...

baby bes sgt kot main dlm perut mummy die..die xmo kua lagi la mummy..rest well k dear.. =)

asna cute said...

pengalaman 1st baby kan.. mane la kita nak tau itu sakit perut ke or baby nk kuar ke kan hehe ;)

Thanks sharing kisah sakit perut angin nie kak. Mane la tau tetiba later on asna puna da rasa sakit yg sama kan.. xde la risau sgt hehe =)

Take care kak! =)

Anah said...

baby sj bg saspen tu..nk gurau2 ngan mama dia before nk kuar..hehehe

izyan asimat said...

fiszah : angin tu... aku slalu gak berangin camtu... kalo silap mkn makann berangin lagi la... mkn lmabat ke...memang la sakit perut yg amat...take care dear

fiszah_pjo said...

yun: agaknye la kan..suka kot..lgpun awal lg nk kuar..hehe

asna: erm btol tu..angin ni leh buat skit perut..so better makan jgn skip lama2..tkot msuk angin..huhu..take care too

fiszah_pjo said...

anah: tu la..saspen aje..tak de pengalaman.so sket2 nk g klinik je..hehe

yan: tu lah..sakit perut amat akibat angin ni..thanks..take care too

rAtu saLju™ said...

slalu mcm tu la bila angin,perut kembung tapi x le kentut..hehehe..eh2..nape x pantang makan nenas?..tajam..even da preggy...nway,all da best 4 u dear..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;