Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, March 10, 2011

6th check up at 30 weeks

assalamualaikum...

hari ni pegi check up seperti biasa di KKIA Bandar Tun Razak, Cheras. tak mau tulis panjnag2 konon2 tangan kiri sakit sebab kena cucuk hari ni..

usia kandungan: 30 minggu(ikut kiraan nurse)
tinggi rahim: 30 (yeay sudah sama :) )
berat badan: 61kg (naik 2.5kg dari bulan  lepas-nurse cakap ok :) )
HB: 11.7
tekanan darah: 110/70
kandungan gula dalam air kencing : nil
jantung baby: aktif..

selepas ni setiap 2 minggu kena g check up..everything was so good kata nurse..semuanya baik dan ok..dan keep it up..itu kata nurse..lepas check semua saya kene cucuk untuk elak kancing gigi..ini SAKIT!

8 comments:

asna cute said...

owh 30th weeks baru kena suntik kacing gigi ek.. ingatkan masa mula2 pregnant hehe. Alhamdulilah semua berkembang dgn sihat ;)

fiszah_pjo said...

asna: sepanjang kehamilan, ibu preggy akan kene amek 2 dos suntikan utk elak kancing gigi.tapi tak pasti bila masanya..kalu saya, kene cucuk pada 26 dan 30 minggu..ada kawan saya yg preggy kena cucuk lagi awal..so sy tak pasti la..ehhehe

deena awanis said...

jenguk mummy-to-be..sudi2kan laa lawat umah kite pulak..

Rosie Rose said...

bes, bes.. dah cecah 30weeks. tunggu kite lak, in few daysss... bb kita mesti lahir tak jauh kan? kena sentiasa update tau! mana tahuuu baby lahir hari yg sama ke?

fiszah_pjo said...

deena: hi dear..thanks menjenguk page saya..saya dah jenguk2 blog awak.selamat berkenalan..hee

ros: aah kan..mana tau kite beranak same day..our baby share same birthday..hehe..nanti leh celeb toghther2..seronok2....rose pon jgn lupe update selalu tau

Rosie Rose said...

musti musti! ehhhh fiszah nnt deliver katne eyyy?

fiszah_pjo said...

rose: fzah plan nak balik beranak kt kg..hospital dekat kedah..dekat ngn parent..sebb hubby pzah keja shift..risau plak..hehe

Rosie Rose said...

ic... ish ish... bila cakap pasal nak beranak kat mana, and then suami yang keje tak menentu ni... kite jadi sadis lak. nanti confinement kat rumah parent, musti rindu ngan hubby... huwaaaaaaaa cmana????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;