Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, January 16, 2011

sebijik durian :)

selamat pagi ahad dan assalamualaikum..

perihal mengidam durian..refer balik entry pulut durian ni.

kami berjaya dapatkan sebijik durian..sangat teruja dan seronok rasanya.lepas shoping semalam kt SOGO, balik makan terjumpa plak gerai jual buah durian..
sebuah gerai sahaja..tak byk pun durian yang die jual..secara kasar, tak lebih 50 biji pon buah durian die.tuan gerai tu cakap, sekarang takde musim..so mahal la sket..sekilo rm10...mahal untuk sebijik durian :(



tapi bila dah lama sangat nak makan durian kan..so beli sebijik durian kampung yg harga nya rm15. kalu time musim durian  15 hengget tu dalam 4 biji durian kot..oleh sebab nk lepaskan rasa teringin tu,sebijik pon takpe..asalkan dapat rasa..kami laki bini balik rumah je laju2 habiskan durian yang sebijik tu..

masa beli durian tu, ade 3 pasang suami isteri yang mahu membli buah durian..yg interesting nya, ke tiga tiga wanita itu mengandung/mahal camne pon, klu da teringin laki brentikan jugak la kete, belikan durian utk isteri masing :)..orang preggy memang teringin durian kan?

4 comments:

Lina Rahim said...

maybe la kan..kawan Lina yang preggy pun tiap2 hari cakap nak durian dalam facebook, sampai mertua dia antar dari terengganu..

fiszah_pjo said...

agaknye la kan..time pregnant nk makan duriam plak..hehe..nnti lina preggy, agak2 susah tak nk cari durian kt sarawak tu?kena pos dari klang jugak kot..:)

izyan asimat said...

huhu yg jarang nmpk durian teringin kut..
kat tpt aku ni ade la jugak
kalo lalu nampak je...
skrg ni kerap la nmpak durian.. aritu lalu sg buluh pon nampak 2, 3kedai... tapi stkt ni lom teringin lg.. hehe

fiszah_pjo said...

yan: setuju ngn ko..memng bil takde jadi teringin je..huhu..nk g jauh2 rasa tak berbloi plk..odw nmpaj laju2 berenti..skang da musim durian kot kat perak tu..seronok nya..klu byk sure tak mahal dh..leh mkn puas..so far tak la puas sgt mkn hari tu..sebijik kongsi 2..dah la laki bini mmg hntu durian..mmg tak ckup:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;