Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, January 26, 2011

mengidam # 8= pulut+ikan masin+ kelapa parut

assalamualaikum..salam hari rabu..

sory tak sempat nk buat entry psl bunga bungaan crochet..lom siap lagi..hehe

pagi tadi sampai office agak lambat.so patner untuk breakfast da selesai breakfast pun.so tapau saja..macam biasa tempat yang dituju untuk tujuan membeli makanan adalah level 7. hari ni ada nampak kedai yg no 4 tu da jual pulut kukus,kelapa parut dan ikan masin..waaa..sangat menaikkan nafsu makan di awal pagi ni :)

dah lama nak makan pulut ni.yang saya tau, orang utara selalu makan pulut+kelapa parut ni  waktu pagi. negeri2 lain jarang sikit nak makan macam ni.btol tak?memang saya pun selalu makan kt kampung..ayah cukup suka makanan ni.. dulu mula preggy terasa nk makan pulut ni..so ada la mintak hubby g kedai runcit mintak die belikn kelapa parut tu..siap pesan asingkan yang putih dan yang hitam. dah excited nak makan,tup2 kt rumah stok beras pulut pulak takde..al kesah nye kelapa parut tu rosak je dalam peti sejuk:(.

dah masuk bulan ke 6 baru dapat makan pulut ni :)..bajet nak balik kampung je makan..tapi bila balik kampung terlupa plak..sebab banyak makanan lain lg..selalu nya pulut ni dimasak seperti nasi..tawar..bila makan ngn kelapa yang di cmpur sedikit garam, so lemak2 gitu..makan dengan ikan masin memang terangkat.nak letak sambal pon ok juge :)

meh kita tengok sarapan saya pagi ni.. :)..sedap..masin+ lemak..waa..sgt menjilat jari :)

4 comments:

Norsuriana said...

you look more gorgeous with PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

email : rosesared81@yahoo.com
ym : rosesared81
blog : http://ros3sar3d.blogspot.com
hp:0129561236

asna cute said...

serius xpenah tau ada makanan nie.. keke

fiszah_pjo said...

asna: klu kt kedah, memang org buat breakfast..tambah2 kt kawasan kmpung2..try la makan..sedp :)

fikaryna said...

sedap2..tapi pulut jgn macam banyak..lemah badan..:)

ryna makan pulut nanti angin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;