Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, January 13, 2011

alhamdulillah, Pizi dh dapat kerja :)

assalamualaikum...salam khamis kawan2..

siapa Pizi tu?
*

*

*

*

*

*

he is my younger brother..last July 2010 hari konvokesyen beliau..entry ni.. kira dah lama jugak kan?
kami sekeluarga tumpang gembira bila dapat tau dia dah dpat kerja..hehe:)

right after convocation on July last year, Pzi kerja sebagai pembanci..kan tahun lepas ada Bancian Penduduk 2010..so die kerja sebagai pembanci kt Daerah Kuala Nerang. selepas habis jadi pembanci selama 2 bulan tu dia stay kt rumah saja.tolong mak ayah buat ape2 yang patut..

in between those month, Pzi dapat beberapa interview..dia datang KL dua kli untuk IV. tapi belum rezeki dia kan..interview kerajaan pun dia dapat 2 kali tak salah..tapi masih belum berjaya..di penghujung 2010, time tu pzi kt terengganu, umah abg sulung..sebab abg kan sakit, so mintak Pzi jadi co driver dan tolong2 pndah2 barang.

mungkin permulaan rezeki bagi Pzi di  tahun 2011, dia dapat offer dari Hospital Penawar, Pasir Gudang. untuk berkerja kt sana. Pzi ada diploma dalam  makmal perubatan. so dia dapat kerja dalam bidang dia di makmal hospital swasta tersebut..mula2 risau jugak sebab takde sape2 sedara kt Johor..Pzi gamble je pergi Johor naik bas, then pagi nye terus lapor diri kt hospital tu..then hari tu jugak start kerja..

hari ni hari kedua Pzi kerja..tahniah untuk Pzi..kerja yang dihajati..pihak pengurusan sediakn rumah.so rezeki pzi la..tak risau kat mana nk tinggal..pergi kerja harini pon kawan satu lab dtg ambil sementara pizi nk pandai naik public transport sementara ayah pos kan moto..

semoga Pzi baik2 sj di Johor..murah rezeki dan sihat..kerja tetap pertama untuk Pzi..semoga semuanya berjalan lancar..kerja elok2 ya bro..


2 comments:

Lina Rahim said...

takpe kalau takde sedara mara pun..lagi bagus sbb kita tak terhutang budi / nyusahkan sesapa..takpe, adik lelaki kuat..lama2 nnt biasa la..cuma awal2 ni kena adapt sikit

fiszah_pjo said...

lina. betol tu..anak lelaki kene tbah dan kuat..takleh lembik2..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;