Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, January 22, 2011

crochet : percubaan pertama(headband)

assalamualaikum..

harini saja nak update pasal crochet. hari isnin  haritu kan dah beli crochet hook dan yarn. hari rabu pergi beli benang lg. hari so start hari tu bermula la episod mengait..saya belajar melalui internet. 100 % melalui internet..sangat seronok.tapi permulaan nya susah..nak paham pattern la segala..

si suami plak tengok, dia cakap," boleh ke tak ni? , boleh ke tak ni?"..asyek tanya cam tu je,sebab saya asyek buat, bukak balik..hehe.lama2 bila da paham basic alhamdulillah la..berjaya jugak buat bunga dan headband yang so simple ni..

mari tengok percubaan pertama saya..hep hep hooray(sedangkan so simple berbanding org buat segala bentuk :) )
simple headband .saya belajar dari blog mom of 5 daugther

bunga bungaan..tak bape nak jadi je :(

headband hitam+bunga kuning

pinky headband

yellow headband

pinkish lagi :)

cyan headband.kecik je ni..
ada 2 je headband yg dah dicantumkan.selebihnya tak cantum lagi.sebab tak tau saiz kepala baby..hehe..simple je kan headband ni..straight sajo..takde model untuk menggayakan headband ni lagi..

9 comments:

Lina Rahim said...

wah lajunya siapkan banyak headband..terer pulak tu

fiszah_pjo said...

budak baru belajar je lina..haha..buat byk supaya igt step..hehe :)

kasha + ajie.. said...

yang..ai sgt kagum...psni ai nk blaja juge....hee~~ untung bby u lahir2 da ade headband... hee~~

fiszah_pjo said...

yang, thanks..hehe..u boleh sgt nk belajar,.then terus pakai kt fatnin..jd model..ai sje2 je tu.nnti da berjaya ai ks 1 set kt fatnin ye :),nk belajar wat kasut bby

Bella Roseli said...

rajin fiszah! hehe

azian abdullah said...

wah! cepatnye fiszah buat. bolehlah order eh pas ni... ;)

fiszah_pjo said...

bella: thanks..sje2 isi masa..hehe
azian: tgh dtg mood tu, tu yg jd byk..tp comot2..bdak baru belajar :)

.:Mrs. Engineer:. said...

fiszah jual x?he3

fiszah_pjo said...

mrs engineer: ala syg, sy br belajar..tak mo la jual2..hehe..tak cntik pon..hehe..nnti klu dah byk koleksi, sy kasi kt awak jugak tau..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;