Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, January 5, 2011

bibir kering

assalamulaikum..selamat hari rabu kawan2..

lately bibir saya cepat kering..bila kering suka plak basahkan dengan air liur..dah tau dah sebelum ni, klu basahkan dengan air liur lagi cepat kering..bibir saya kering sampai rasa sakit..suka je nak kupil2kanhuh..ade part tu suka sangat kaco bibr tu smpai berdarah..huhu..

so start semalam saya guna kan balik VASELINE gel ni..
ehsan from google
sejak mrsm ada guna jugak vaseline gel ni..tp on off..if jadikan amalan memang lembut licin je kulit anda tau..
selalu letak kt tumit jugak..tapi kadang2 je la..malas..hehe..

tapi sejak bibir kering aje ni, selalu la letak..if terasa kering je memang sapu..so sekarang ni vaseline gel ni memang sentiasa ada dalam handbag..saya tak guna lipbalm..ntah nape, kurang suka..huhu..

tapi ada jugak orang cakap vaseline ni tak elok..nanti bibir hitam..huhu.wallahualam..saya tak berani komen..so far saya pakai okes saja..lagipun murah dan banyak..heheh..koran bayangkan la, bape lama nk abes ni?saya beli setahun yang lepas..sebab jarang2 guna..still banyak lagi..check expired date dec 2012...
so masih elok digunakan..

5 comments:

k|ree said...

urmm...kiree pakai yg lip balm skin food...suka..mmg sesuai ngan kiree...bibir tak kering sgt...
selain tue, kena byk minum air juga tau... :)

Lina Rahim said...

wah, boleh tahan pulak bibir kering sampai pecah2 kelopek2..dulu Lina macam tu, sampai lah ada orang tegur cara 'halus' so Lina minum jus oren dalam kotak tu.
sejak tu lah sibuk cari produk utk bibir, tapi sampai sekarang masih setia dengan Vaseline ni..sebab murah & banyak..haha..

Lina Rahim said...

eh ada tag lagi..

klik link

kalo rajin buat la, kalau tak nak pun takpe..

fiszah_pjo said...

kiree: betol tu..kene mnum air banyak..tp tk larat nk berulang kt toilet plak..hehhe..nk terkucil je..:)

fiszah_pjo said...

lina: hehe..same la kte kan??vaseline byk dan murah..hehe..kene rjin oleskan di bibir spaya tak kering..aah sy rjin nk kopek2 bibir ni..tu yg kdg smpai berdrh..sakitnye la..

nanti saya buat ke tag awak tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;