Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, January 28, 2011

bila gaji tak masuk-masuk...

assalamualaikum

aduh..selama  2 tahun++ kerja kt company ni, gaji memang punctual aje masuk..tak 27hb, 28 hb akan masuk dalam akaun cimb saya..tapi awal tahun 2011 ni ada masalah..cuak sekejap..

bajet semalam da masuk..laju je cakap nak belanja hubby makan luar...dah ready nak kuar jam 8.30mlm tu cek akaun online tengok baki tak bertambah2...erm, dah siap pun kan..kuar la jugak..macam biasa encik suami yang belanja la..lepas tu balik pergi karoke..faveret si suami..

pagi tadi datang opis, cek lagi cimbclick tu..wah, baki masih belum bertambah jugak..buat andaian takpe la..tengahari kot..macam agak konfuse sket bila opis mate sume da dapat..ok, saya assume bank lain dpat awal..cimb je kot prob..tapi bila tau cimb pun da dapat..nape saya belum dapat????

walaweh..baru bajet nak buat terapi diri dengan melawat shopping complek this wekend ngn sisters...tapi gaji tak msuk..macam mana ni?akak seopis cakap kol la HR..tanya..hajat hati malas nk tanya..kang nampak desperate plak..desperate tak desperate la..gaji kite kan..hehe.. kebetulan si HR ada lalu..si pembuat gaji setiap bulan..dengan muka yang agak terkejut, dia kata" aik.,sume dah masuk dah" nape awak punya belum???? takpe nanti ai cek.

die kol plak lepas tu..rupanya2 ada masalah di bank..sebab tahun 2011 system payroll pun baru. macam mana saya punya leh tersalah kod..kod bank sepatutnya 25..tapi dalam payslip saya 27..yup kawan2.. payslip dah dapat..tapi gaji belum masuk :(.

akhirnya..solutionnya hari isnin ni paling awal boleh setelkan..bank perlukan 4 hari bekerja kot.so by isnin she promised this will settled..OMG..seb bek saya tanya..klu diamkan diri mau berjanggut tunggu gaji January..okes la hari isnin pun..asalkan masuk..tak gitu???? :) nasib baik ada laki kan?haha..ape2 hal mintak aje kt suami..hehe..namapun tanggungjawabkan..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;