Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, December 22, 2010

mengidam #3 = pulut durian

assalamualaikum readers...

keinginan untuk makan pulut durian bermula sejak 3 bulan lepas..dah lama ok..cuba hold untuk balik kampung..dengan harapan dapat makan pulut durian beramai2..selalu nye kt pasar atau tepi2 jalan  ada je..

so tunggu la awal december aritu..balik kampung..kebetulan memang semua ahli kuarga berkumpul.anak2 buah pun berkumpul..ye la kan..akak abg saya cikgu..cuti nya lama..hehe.malang sekali..sebiji durian pun tak de..huuh..keciwa..tapi takpe..hold je dlu..

balik KL pon cari juge..g Tesco..pun takde..kt tepi2 jalan yang selalunye ada pon takde..harus la akui..bukan musim durian lagi..huuh..

tapi semalam ada chat ngn kawan MRSM(dia stay kt Cheras juge)...dia cakap ada kt JJ. kawan die selalu beli then die pon baru je pulang dari JJ..so ape lagi, pas je abes kerja, saya ajak hubby g JJ Maluri..(hubby cuti hari ni),sebelum tu kami g Bukit Jalil dulu (kami naik moto saja..ye la kt highway MRR2 sesak giler kot if nek keta time org balik kerja)..pergi cari tiket untuk saya..saya nk balik Kedah.nk attend kenduri..lagipun mmg ayah mak soh balik..kenapa naik bas? sebab hubby kerja on this weekend..so saya blik sorang je la..nk drive mmg tak mmpu la sorang..lgpon takot nk drive sorg2..perjalanan jauh.huhu

okes, berbalik pada durian, sedih nye la uols..takde pon kt JJ Maluri..penat pusing2..tak nampak pun durian..bau pon takde..sedey je..pastu hubby ajak g makan McD prosperity..


sy punye Mc Flurry saja..konon tkde mood nk makan..
sebab durian takde  (T_T)

lepas makan kami g jalan2 tengok hadiah..hubby nk belikan kawan dia hadiah..sebab dorang ade acara tukar2 hadiah sempena ape ntah..so penat juga la mencari2..hasil buruan dapat jaket dan tshirt shj..untuk saya non hado..hahaha..erk..ade jugak..acceories yg dibeli kt Sinma.. sesi berjalan untuk lenguhkan kaki mmg lama..sebab hujan lebat kt luar tu..

jerawat di dahi huhu.
kwn sy ckp hdung sy nmpk mekar(kembang)
maybe anak lelaki...wallahualam..
lom cek lg..

bila hujan da reda, baru pulang..itu pon jam da dekat pukul 9.30mlm..lepas tu terus g dinner kt Sup Meletop..tempat biasa kt Bandar Sri Permaisuri ni..balik rumah lepak2 tgk tenet..then kami sambung main Texas Poker..masing2 on laptop dan netbook..as beginner saya menunjukkan potensi amat bagus sekali..terleka main sampai nak dekat kul 2pg.. lepas solat..laju2 tdo..hahha

kesimpulannya, saya masih mengidam pulut durian..misi akan diteruskan sampai jumpe :(..

p/s: susah plak rasanya nak ari durian bila bukan musim die..bila tak rasa nk makan, banyak plak dijual ditepi2 jalan dan pasaraya...korang tau ke kt ne ade durian di KL ni?

4 comments:

fikaryna said...

nak makan durian jugak..tapi kat tepen macam ada yg timbang..

mungkin sebiji sampai 30 rgt kot? huhu..

fiszah_pjo said...

waaa....ade jugak rina..klu da teringin sangat nak makan rm30 pon tak jadi hal kan???hehe..tp kt taiping la plak..huhu

kan..sedap je rs kt tekak ni bila mkn durian..kena makan sakng..nnti lepas beranak takleh makan..pantang..hehe

izyan asimat said...

kat kg gajah/ teluk intan ada nampak dah... tapi tak pasti la bape ringgit.. tapi jauhla kat perak

fiszah_pjo said...

huhu..jauhnye yan...
tak sanggp plak nk merentasi alam utk dptkan durian tu..sabar je la..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;