Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, December 21, 2010

sejak kahwin..kurang bersosial lagi...

assalamualaikum..

saya rasa, kebanyakan orang yang da berkahwin sudah kurang bersosial dengan kawan2 kan? more to family..kalau tak pun bersosial dengan family member..kalau isteri lagi la kot..da kurang sangat masa nak hang out dengan kawan2 lepas kerja atau weekend..laju je nak balik rumah..hehe

kes untuk suami...saya rasa diorang agak susah nak buat perubahan drastik macam isteri..nanti kawan2 akan cakap takot bini la...tak sporting la..dll..

cam kes kami, hubby kadang2 balik kerja lewat malam kul 12.30pg..adalah 2-3 kali dan malah lebih, die gtau yang kawan2 ajak lepak minum, tak pun ajak g karoke, tak pun ajak futsal, takpun ajak main badminton..tapi die jarang sekali nak join..sebab kawan2 die ajak last minit..sian kt bini yang tengah menunggu katanya...huhu

so saya cakap la, nak pergi hang out pergi je la..cuma gtau la awal sket..tak la kita menunggu kat rumah..hubby cakap susah nk gtau awal2..sebab semuanya plan last minit..if plan awal2 selalunye cancel..
hubby cam ada cakap, sekarang ni die jarang hang out with frenz..cume takot lepas2 ni kawan2 cakap ape lak kan..ermmmmmmmmmmmmmmmm

iye la..tak kesah la nak hang out pukul berapa pun..atleast gtau la awal sket..tak la menunggu2 kan..hehe..mmg la muke44 je la if menunggu lama tup2 call gtau kawan ajak karoke ke ape..mmg tido dalam tangisan geram la..hahhahah...

4 comments:

k|ree said...

hurmm...kita masih sama lagi la...
nak2 gi futsal atau main bola padang...
geram je..nak gi shopping pun payah...nak terkejar kan dia nye nak main bola..tp, lama2..malas dah la...sukati la..tp,bila tiap2 ari dia duk adap benda tue je...geram juga...last minit ke apa ke...dia pegi je...huhuh....

fiszah_pjo said...

hehe..bab shopping memang susah la kalu mengharap wekend..huhu..die kerja time wekend..so wekend selalu stay kt umah je smpai busan..hehe..
hubby tak g if last minit..sebab die ckp, nnti sy buat2 muke(berhasil buat2 muke tu)hehe..so better tak g..lg satu, die tak de stamina sgt nk men futsal/bola..haha..sebab jrg giler die main..org ajak sekadar ckupkan forum aje..hehe..

izyan asimat said...

hehe kami masih seperti org bujang... hehehe weekend atau cuti jela baru spend mase bersama...
hari2 lain sama je cam sblum kawen... lagi bnyk spend mase ngan kawan2... heheh mungkin kalo da duk skali la baru merasa begitu

fiszah_pjo said...

heheh..aah kot yan..
situasi berbeza ngn PJJ..heh.nnti da dok sekali baru rasa kot..hehe
camne pon takpe..asalkan hepy kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;