Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, December 9, 2010

mula terasa kehadirannya....

selamat pagi khamis uols..

kalau kita refer kepada pregnany update kt sebelah ni..sudah masuk 18 weeks..dan baby progress is continue kicking..

before ni saya tak terasa pon ada kicking ke ape..risau aje ada ke takde baby dalam kandungan ni..sebab hanya sekali scan masa 7 minggu..masih terlalu kecik lagi..lepas2 tu memang tak de scan lagi..

semalam, lepas dinner ngn hubby dekat jam 10.30mlm..suami kerja shift so dinner pun ikut masa die la..makan sorang2 tak best. sejam je pastu da rasa ngantuk sangat da..lepas makan segala vitamin dan ubat ubat yang Klinik kesihatan kasi, mintak si suami sapukan minyak kat my belly..since kt rumah hanya ada Olive Oil, sapu je la itu dulu before g cari cocoa butter ke ape ke utk my growing belly ni..

lama jugak sesi urutan sebab si suami tak abes2 bercerita...sampai saya terlelap2 dengar die cerita...tiba tiba terasa ada something moving inside my tummy..bila tengok kt perut ade benjolan..erk..bila pegang rasa keras je..suami pon cam terkejut je tgk..die pegang dan cakap ini mesti kepala baby..baby cam pasang telinga dengar cerita2 papa nya. (boleh pulak si suami cuba nk tutup telinga baby tak nk kasi dengar topik perbualan...).hehe..rasa cam terkejut pon ada..and realised, baby mmg ada dalam perut ni..

Last2 memang saya da terlelap...terjaga tengok hubby dok tergolek2 lagi..dia cakap takleh tido..last2 dekat subuh baru leh tdo.lepas solat sama baru tdo betol2..huhu...ntah apa lagi yg dipikirkan  oleh dia sampai tak leh tdo..hehe

2 comments:

rDnA said...

nnt bila dh 7 bln ++ lg kerap dia gerak.smpai senak2 rs perut.kjap terbojol kiri kejap kanan..rs cam geli geleman pun ada..hihihi

fiszah_pjo said...

heheh..tu la kan..skang baru 4 bulan lebeh,..hehe..tak sabar rasa nk tggu bby bergerak2..he3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;