Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, April 18, 2011

selulit = strecth mark...

assalamualaikum..

saya mahukan tips daripada sesiapa yang berpengalaman mengenai masalah ini...selulit aka strecth mark antara yang paling ditakuti oleh para wanita..waa...saya tegolong dalam kumpulan yang takotkan akan terjadinya selulit..huhu

so masa awal2 mengandung, mak dah pesan, sapu minyak awal2 dekat perut supaya tak jadi selulit..

ini bukan perut saya..contoh perut yg mengalami strecth mark..
ehsan dari google..
macam gambar kat atas ni, kira tak la banyak sangat selulitnya..alhadulilllah berkat dari awal sapu minyak baby kt perut yang makin membulat ni, so far belum ada strecth mark di perut..

yang menjadi kesakitan pada otak ni, tempat lain yang tak letak /sapu2 minyak pulak yang terjadinya selulit..iaitu di peha..huhu..waaaa..tekanan beb..even tak la worse, nampak kulit yg meregang tu..mula mula kemerahan..lepas tu menjadi gelap..takkan den nk tepek gambar peha den plak..mau kene kejar ngn laki kang...aduh..rasa tak best la..tak sabar nak tunggu baby lahir dan memulakann sesi mengurut..dengan harapan selulit di peha akan hilang..huhu


kawan2 yang ada pengalaman, korang ada tak losyen atau petua2 yang korang rasa mujarab untuk atasi masalah ni? boleh dikongsi2kan bersama...

p/s: sekarang ni mode merawat..bukan mencegah lagi dah..once da terjadi strech mark takkan nk undo kan..sekarang mencari jalan untuk atasi..tolong..helps..need helps..mana tau losyen,petua korang tu berguna dan sangat berkesan, leh awal2 prepare cari barang2 tu...

6 comments:

~Yun~ said...

gune bio oil dear..insyaallah okey..tp kalau da kuaa lmbt skit nk recover,tp cube cekidaut bio oil k! =)

k|ree said...

kita dah cuba macam2..masih tak bole merawat...bengis je tgk..tukang urut kata,habis cantik mak pergi kat anak...mak dah tak cantik lg..huhuhuh...

fiszah_pjo said...

yun: bio oil ok ker?huhu..okes boley masukkan dalam list..ada org ckp pakai pati halia..huhu

fiszah_pjo said...

kiree: yup..memang bengis betol tgk kesan strecth mark ni..uhu.susah le klu anak amek sume kecantikan mak..nanti bapak perli tak abes kang..huhu..hehee..

izyan asimat said...

huhuh fiszah kira ok la kat perut takde.. aku ni kat perut tu da mcm ape.. ngeri nk tgk pon ade gak.. huhu da smua jenis minyak sapu... bio oil, losyen... smua bantai dari stat pregnant lagi... tapi takdenye berkesan... keluar jugak stretch mark tu.. last2 redha jela.. demi bby.. hehehe

fiszah_pjo said...

yan: alhadulillah la kt perut tak jdi..betol cakap ko yan, mak ak pon pernah cakap, ikut perut gak..kdg2 tu da byk benda kite letak.tp stil ade strcth mark..ade kes plak tak sapu ape2 pon elok plak prutnya..huhu.aah demi baby sabar je la..tp nnti pas baby kuar nk cr jugak alternatf lain utk recover

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;