Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, April 21, 2011

9th check up-36 weeks++

assalamualaikum...

macam biasa kalu saya g check up perut selalu akan update..untuk my record also..hehe..nanti da beranak boleh baca balik camne la kesah pergi check up.

harini ni check up untuk 36weeks ++. hari ni dapat jumpa doktor..temujanji pukul 7.30 pagi dan selesai kira-kiranya 11 pg..tapi mintak time off kat doktor sampai kul 12.30tghari..hehe..so leh masuk opis kul 1.30ptg :).sempat balik umah tdo..hehhe

detail check up:-

usia kandungan: 36 minggu++
berat badan: 63.5kg ( berat tak naik, sama je ngn check up 2 minggu lepas)
tekanan darah: 110/70
gula dalam air kencing : nil
HB: tak amek.
tinggi rahim: 36
jantung baby: OK
bengkak kaki: nil


macam biasa sesi bertemu nurse..dapat kaunseling pasal tanda2 bersalin, perancangan keluarga dan makanan seimbang.. nurse suruh makan makanan yang tambahkan darah,supaya HB maintain atas 11..supaya tak berlaku tumpahan darah..

bila jumpa dengan doktor, doktor tanya mahu bersalin dimana..saya cakap kt kg..hujung bulan baru balik..die cakap selamat berjuang dan berhati2 la ye..sebab da cukup bulan dan baby da matang sangat..rs nerves dan takot plak dengar dia cakap camtu..ikutkan due date lagi dua minggu..banyak baca blog org bersalin anak sulung selalunya dekat 40 miggu..selalunye lebih la...tu yg berani nk blik kg one da 38weeks++..tak tau la si"along" ni sudah ready untuk keluar awal..wait and see...

5 comments:

asna cute said...

Insyallah.. asna doakan selamat semuanya.. haishh asna punye jantung pun berdebar2 dah nie tau hehe ;D

rAtu saLju™ said...

salam...yang aku slalu bace kat fb hospital bersalin tu,ramai yang bersalin awal time bby 1st..38weeks dear..tapi apepon ko prepair la ye.. :)

Rosie Rose said...

fuh fuh fuh.... nampaknya fiszah pun akan deliver around edd la kan. dah 36wks ++ pon bb masih tak kuar... :) mayb dia faham, ibunya kena travel balik kg dulu.... hiks. bagus anak ibu sorang ni...

fiszah_pjo said...

asna: jantung ku berdegup kencang:)..nebes je kan..amin thanks dgn doa itu :)

ratu: kita tak tau kan bila masanya nk baby nk kuar..huhu..bikin nerves..ape pon prepare je la kan :)

fiszah_pjo said...

rosie: baik kan anak perempuan mama sorg ni..nak jadi anak kedah jugak kot :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;