Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, April 19, 2011

Dilema 1 May

assalamualaikum...

ada apa dengan 1 MAY 2011???

  • planned nak balik Kuala Nerang, Kedah (sebab planned nak balik beranak dan berpantang di kg)
  • our first anniversary
  • adik ipar bertunang di Palong, Neg 9
3 benda diatas berlaku pada 1 May 2011.. di mana usia kandungan sudah mencapai 38 weeks.  atau kata lain 9 bulan 14 hari.. dilema nya sebab tak tau lagi kondisi macam mana..kalau balik Palong leh celebrate sekali anniversary + tgk adik ipar bertunang.. tup2 terberanak kat neg 9..takkan lepas tu nak cabut balik kedah untuk pantang pulak???? kalau boleh tak nk berpantang di Neg 9 sebab tak nk menyusahkan mertua..ada adik kecik nak sekolah lagi..nanti mana nk tengok saya mana nk setelkan hal rumah.

if kt umah saya di Kedah, memang ada mak ayah je..adik bongsu pon dah abes SPM..boleh la dorang tolong layan "mengada-ngada" kami anak beranak..waaa...dilema betol la..belum pun berbincang dengan hubby lagi camne..sebab baru je tau adik dia nk bertunang..tu pun chat via FB ngn adik ipar td. kebarangkalian balik palong agk tinggi sebab si suami asyik cakap saya ni mengandung 10 bulan..hahah.maybe lom terberanak lagi kot time tu..

satu hal, nak elakkan rasa berbelah bagi, kena banyak cakap ngn baby mintak dia kasi kerjasama, soh get ready untuk keluar melihat dunia lebih awal dari 1 May 2011...

haahhahhahahahahha...nanti berbincang dulu ngn suami.. dan tengok keadaan cam ne..ade 2 minggu lagi untuk 1 May,


yg benar,
gadis dilema...

3 comments:

cik gold said...

fizah...sila balik konerang,bagi anak hg pnya no ic ada 02...ramaikan lagi orang kedah.hehe

Rosie Rose said...

uish uihs, gadis dilema... semua tu jarak jauh2 tu... kena hati2 ok! 38 weeks mmg kritikal tu... take care!

fiszah_pjo said...

ummi: tu la..nk soh die jadi anak jati kola nerang klu boleh..hahah

rose: thanks..awak pon take care..selalu bby boy nk kuar awal :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;