Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, April 22, 2011

masih belum rezeki kami :(

assalamualaikum..

pagi jumaat yang hening..hari ni sampai awal ke opis..sampai bos ngn kawan opis pun hairan..hehe..awal hari ni sampa opis..selalu nye lambat atau ontime aje..

hari ni siap awal..dengan harapan mungkin ada rezeki dpli thun ni.maybe rezeki anak pulak kan.lepas breakfast ngn kak hawa, laju je cek kt web ni.http://www.mpm.edu.my/.lepas je masukkan IC, result yang keluar menghampakan..huhu..

harap maaf, anda tidak dipilih untuk menduduki ujian MEDsi 2011..

kejam betol ayat tu untuk insan yang mengharap cam saya ni..huhu.rasa membazir je beli no pin kt BSN rm20.60. isi borang dan hantar ke UPSI. aleh2 tidak dipilih untuk exam.belum apa apa dah fail..waaa..tragis betol rasanya..memang takde peluang nak jd pendidik macam akak dan abang saya...rezeki saya masih di sektor swasta :(

banyak hikmah nya barangkali..if saya dapat pergi exam ni, 30.4.2011 akan diadakan ujian Medsi serentak seluruh negara.. yakni saya pada waktu tu 9 bulan 13 hari..kemungkinan baby nak keluar awal kot..sebelum bulan 5..tu yang tak dapat ujian..heheh...sekiranya lulus ujian, temuduga di UPSI pada 13.05.2011..maybe dalam berpantang time tu..pikir positif aje lah :) ..bukannya saya takde kerja kan..

patut la hubby macam tak bape nak setuju sangat je saya apply (walaupun dia tukang membeli no pin di BSN)..huhu..dia dari awal masih berkira2 sebab bimbang sape nk jaga baby( if lulus masuk dpli kemasukan bulan 7..baby baru 2 bulan)..huhu..ini lah hikmahnya..saya akan jaga baby tanpa ade kekangan lain...kehidupan berjalan seperti biasa..saya seorang yg makan gaji di sektor swasta :)

p/s: terasa seperti teruknya sy ni..nak g exam pon tak lepas :(

7 comments:

rDnA said...

insyaAllah ada hikmah disebalik tu..takpe..xjadi pendidik pd anak org lain jadi pendidik utk anak sendiri..

izyan asimat said...

heheh takpe leh cuba lagi...
insyaAllah ada rezeki lain yg lebih baik tu...

fiszah_pjo said...

rdna: huhu..tu la kan..pikirpositif je la..banyak hikmahnya..

yan:terasa cam tak nk cuba dah..cukup2 la tu..ehheheh..insyaallah rezeki lain lebih ok agaknya:)

Rosie Rose said...

sabar la fiszah, bukan rezeki lagi tu. nnt ada la insyaAllah! kira ok la borang Rm20++... macam kite, apply sana sini, semua overseas, paling2 RM100++ per application. tu belum confirm dapat lagik tuuu... semua nya $$$$$ sekrg nihhh... haih.

fiszah_pjo said...

rosie: tu la..baru rm20..dah berkira..ape la sy ni kan..byk nye kos nk subit oversea..huu..good luck tau utk ros apply obersea tu..nnti g obersea leh anto oleh2 dari sana :)

Anonymous said...

Jangan mengeluh...awak masih beruntung sebab ada kerja yg sempurna n ada kebajikan utk awak. mcm sy, dah nak 3 thn abis blaja...dpt kerja pun keja promoter je...dgn mengandung nya. Terpaksa redah keja yg berat,beras lak tu... Tiap2 hari kna susun beras 10kg - 5kg. Sampai sy bleeding tau, klinik panel takde... kena klua duit sendiri g klinik... So awak perlu bersyukur yg awak lebih beruntung. Ada lagi org yg lebih terok n malang nasibnya.

fiszah_pjo said...

anon:..tq ats nsihat awk..da lme da entr
y..neway tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;