Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, April 20, 2011

36 weeks & 3 days

assalamualaikum...

since hubby cuti hari ni, kami menyempatkan diri pergi scan baby. ( kt klinik kesihatan ibu anak yg saya buat checkp up takde buat scan2 ni). so kami pergi klinik Putrijaya, Bandar Sri Permaisuri,cheras. depan umah je..
Dr Zainati tu baik and soft je..lagipun rate die murah..hubby pernah amek MC pun tak mahal macam klinik lain.

buat scan ni sebab rasa bimbang lepas baca entry ASNA Cute..pasal uri kat bawah tu..tu yang ajak si suami g scan baby. update sikit:-

kedudukan uri: berada di atas- tak halang laluan baby
kedudukan  kepala baby: sudah di bawah.masih belum masuk laluan kata doktor..
air ketuban: cukup..
berat baby: 2.607kg
jantina: insyaallah perempuan

doktor advice, dah cukup 37 minggu get ready la..36 minggu ni border line..elok baby kuar lepas 37minggu..suweet2 je katanya...saya tanya pasal berat baby..doktor cakap ok la berat camtu..jgn besar2 sgt die kata..nnti susah nk kuar plak..hehe..ade lg 3 mggu lebih..tak tau la berat baby nak naik lg berapa...

lepas tu jenguk kejap butik anakku...cuci2 mata sambil grab sebarang dua item baby :)

9 comments:

asna cute said...

alhamdulilah.. semua normal. another few days jer dah boleh deliver baby nie hehe ;D

wow! baby dah 2.6kg chubby comel2 baby tue nanti hehe ;D tp hati2 tau.. bby boleh mbesar dgn mendadak hehe ;D

fiszah_pjo said...

alhamdulillah..hehe..
rasa tak sabar pun ada..tapi sabar je la dlu..biar die nk kuar naturally..hehe...

tak sangka plak bby dah 2.6kg..rs cam tak besr sgt pon perut..hehe..

rAtu saLju™ said...

minggu depan la 37 week kan?..heheh..gud lux syg..hati2..take a gud care of urself!

fiszah_pjo said...

ratu salju: insyaallah 37 weeks.. thanks ye..mekasih doakan sy..u pun take care ye

~Yun~ said...

baby da standby kat pintu gol da tu,hehe~skit je lagi fiszah..moga semuanya selamat k,insyaAllah dipermudahkan utk fiszah and baby..xsaba nk tgk baby fiszah..take care k! =)

izyan asimat said...

take care fiszah.. heheh semoga semuanya selamat. hehe

fiszah_pjo said...

yun: tak sabar jugak...hehe..amin..seoga semuanyas selamat..hope baby yun dan yun jugak selamat..nnti baby dah kuar la la buat gathering..sure seronok :)

yan: thanks yan..semoga ko pun semuanya selamat :)

Rosie Rose said...

dalam byk2 blogger, ada gak yg expecting girl. thn ni dasat betul ngan baby boy... massive! bertuah la baby fiszah, leh memilih bf nanti :) kite pun nak usha2 baby fiszah utk baby kite nnt .... ehehehehe

fiszah_pjo said...

rosie: ini la namanya jodoh ditentukan ibubapa sejak belum lahir..hahhaa..tup2 terjumpa bila da besar..rupa-rupanya parent ada berjanji dulu2..sound cam nice je cte tu kan...hehhe..
semoga baby kita selamat dilahirkan..dan menjadi anak yg soleh& solehah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;