Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah

Nur Adriana Atirah bt Syahnon



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

kehamilan kedua...semoga semuanya dipermudahkan

Kehamilan kedua


Lilypie Pregnancy tickers

Followers

Thursday, April 7, 2011

cara solat duduk atas kerusi...

assalamualaikum...

hai kawan2..tadi buat entry, saya ada sebut pasal sembahyang duduk atas kerusi..saja nk berkongsi dengan kawan2..yang sudah tahu, alhamdulillah...yang masih was2..boleh rujuk kaedah dibawah..saya kasi link dari laman web ni..untuk lebih detail pasal solat cara lain korang boleh rujuk ye..

http://www.scribd.com/doc/15432050/Panduan-Solat-Bagi-Pesakit-dari-JAKIM

oleh sebab perut dah makin memboyot..kaki sengal2 sikit..saya rasa kurang selesa kalu sembahyang duduk dilantai..tekanan pada paha dan  lutut menyebabkan sangat lenguh...kalu berdiri untuk solat subuh dam magrib tak terasa sangat..kalau solat 4 rakaat rasa lenguh sikit nak bangun..(tapi andai korang kuat dan larat buat la berdiri..ajaran Islam tak menyusahkan penganutnya..ada cara yang lebih mudah mengikut kemampuan)

p/s: saya tak boleh copy paste..sebab hakcipta terpelihara..kang kena saman tak pasal2..korang rujuk je terus kt link tu
tapi ini ada satu link, die ada cerita sikit pasal sah atau tidak soalt ats kerusi..korang baca ye :)

http://hady-83.blogspot.com/2010/12/solat-duduk-atas-kerusi.html

6 comments:

Rosie Rose said...

tu dia... rajin lak fiszah hapdet arini yer. tu r, skrg pun dah mula susah2 nak bangun bila dah duduk semayang. tp masih gagah lagi. pasni2 tak tahu lerr... huhuuhu...

oh btw, fiszah.. ada benda nak share ni;

http://sinceandforever.blogspot.com/2011/04/free-pink-box-upon-labour.html

jom request!

fiszah_pjo said...

ros; if ros tak gtau pon, awal2 pzah dah godek blog rose..once ade je entry baru laju je tgk..hehe..best btol rose ni..berkongsi info pasal freegift ni..nak try2..heheh..

~Yun~ said...

fiza,yun bru 6 bulan,tp dah start solat duduk since 5 months..kaki sendi semua sakit,lutut pn sakit jugak,so dah xlarat nk solat berdiri..tq for the info ya! =)

izyan asimat said...

tq for the info dear...
alhamdulillah stkt masih thn lagi solat seperti biasa.. tapi memang susah nk bngun smua.. lagi2 kalo tyme kaki sakit/bengkak.. slalu pas balik keje la.. terkial2 nk berdiri.. hehe tak tau la pasni...

fiszah_pjo said...

yun: welcome..hhehe..kan...ikut org la, klu larat kene berdiri..klu tak larat ade alternatif lain :).semoga yun sihat smpai lepas deliver ye..solat la camnepon kan..asalkan kena dengan syarak..tak care dear

fiszah_pjo said...

yan: much welcome..alhamdulillah masih kuat nak berdiri macam biasa..teruskan selagi mmpu yan..if dah tak larat, ada alternatif lain:)..extra take care ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;