Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, April 4, 2011

barang baby sudah dalam boot kereta...

assalamualaikum..


ada 41 hari lagi menjelang hari due date..rasa cam geram je tengok barang baby dalam bilik sebelah tu..so saya ajak suami angkut barang2 tu sikit2 bawak masuk dalam kereta..ikutkan perancangan mahu balik bersalin di kampung- Kuala NErang KEdah.

cantik tersusun barang barang baby dan mama dalam boot kereta..tinggal baju2  mama dan papa aje.(barang tak banyak mana pun..muat sangat la kete tu).tunggu masa yang sesuai untuk balik kampung..tapi tak tau bila masa yang sesuai nya..if tak sempat balik kampung, saya mungkin akan bersalin di Hospital Kuala Lumpur.(incase baby kuar awal sebelum 38 minggu).. kalu boleh tak nak amek cuti awal sangat..cian pulak tinggal suami sorang2 kt KL..dia asyek cakap sunyi kalu sorang2..

tapi kalu amek cuti awal takot baby kuar lepas 40 miggu..dah la cuti bersalin 60 hari je..nanti kena masuk kerja awal..huhuh..tapi wallahualam..kita hanya merancang..Allah yang tentukan..rasanya by 1 of May saya dah nak start cuti bersalin..on that date dah masuk 38 minggu dah..so rasanya elok la kot balik kampung..alangkah bagusnya once dah sampai kampung, dah rasa nk bersalin..mean 1-2 hari sampai kampung je terus beranak..kan senang..hahasempat suami ada di sisi( cheewah...ehhhe) bukan senang nk balik selalu KL-kuala nerang..jauh  betol..

merancang dan terus merancang selagi si baby tak kuar..ketentuannya berserah dan tawakal aje kepada Pencipta....

2 comments:

izyan asimat said...

tu la aku pon ade kerisauan begitu... takot tak sempat balik kg da terbersalin... plan pon lagi 2 minggu sblum due baru balik johor... tapi tak tau la bby nk kuar bile.. yg penting hope semuanya selamat n berjalan lancar..
take care dear

fiszah_pjo said...

yan: thanks..take care too..kan..rsau je sempat ke tak balik kg..kalu boleh nk beranak kt kg..sebab perjalanan nk bliik kg kan jauh..ngn baby lg..ngn luka jahitan lg..huhu..rasa cam terukje...bek sakit belakang masa preggy blik kg..kan kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;