Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, December 20, 2011

simple..but so nice_1

as-salam..

bunyi  grill rumah dibuka dari luar...

mama: "atirah, papa da balik.."..

kelihatan si kecil tesenyum tersengeh2 menantikan kemunculan seseorang dari pintu..terlonjak2 dalam walker..tatkala tangan si ibu lincah memasak sambal ikan talapia untuk hidangan makan malam.

papa: "assalamualaikum..hai atirah...papa ada belikan sesuatu ni..."..sambil menayangkan deretan gigi penuhnya tu

mama: " wah..best nya..untuk sape tu??untuk mama ke untuk atirah???"
papa: "untuk kita-kita aje"..sambil tersengih lagi..

mama memanjangkan leher menjengah lagi..apa barang nya???





mama:.." baru je tengok iklan kt TV td..baru je ingat nk belanja abg aiskrim ni..cepat je abg dapat dejavu ye"
papa: " abg da lama teringin nak beli"

keadaan sunyi dan sepi..hanya kedengaran suara suara artis dari dalam TV...atirah yang berasa dipangkuan papanya kusyuk tengok mama dan papa makan aiskrim..si isteri dan suami melayan aiskrim dengan enak sekali...



magnum classic icecream

sedapnye la hai aiskrim tu..padan la harganya RM3.90 ++kan..tapi tak seghairah seperti dalam TV.,balutan coklat yg tidak la setebal mana..tapi cukup menyelerakan..memang sedap :)..memang da lama nak beli aiskrim ni..tp time nk beli, hubby ckp membazir..kecik tp mahal..huhu..so sedapkan hati, takpe nnti ada masa saya g beli sorang2..

ntah nape malam tu si suami terasa nk makan..so dia belikan la aiskrim tu..memang sangat kebetulan..si isteri sangat nak makan aiskrim tu...

"untung la dapat suami romantik"...yup memang untung..tapi si suami cakap die tak romantik pun..tp si isteri yg memberikan anggapan itu..

dulu pernah hubby bawak balik sekuntum rose merah..dan strawberi..wa wa wa..masa dapat tu kembang kuncup hidung si isteri.."romantiknya dia"/...then si isteri bertanya.." abg amek mana bunga ni???"

" kawan abg balik dari cameron..dia kasi bunga sorang satu...so abg kasi la kt ayang"..

hahhaha,,,walaupun bukan die belikan kt kedai..stil terasa best..haha..tak kesah la beli ke org kasi ye..yg penting die ingat kt bini die :P..

p/s: encik suami memang suka bawak balik barang,,tp simple je la..kadang2 cocholate bar ZIP tu..ada la lagi yg simple2..
p/s/s: simple2 pn takpe..tp kesan die mendalam..maybe si suami tak rasa ape...hahhahah

8 comments:

Anah said...

suami mmg nampak romantik bila dia buat sesuatu selain dari kebiasaan..hehe..

p/s:suami anah sgt romantik + hensem kalau tiba2 dia amik baldi then cakap nak basuh kereta..hahaha

ciNDerella stRikEr said...

best nye dpt hubby romantik. sumtime...less is more kan. hehee

Indahnya Kayangan said...

rumah tangga ni wpun kecik je romantik..tapi hati isteri tetap kembang suka kan..hehehe

fiszah_pjo said...

anah: kan kan..tak kira la ape moment pun, yg nk assume romantik tu adalah isteri..tak kira la ape yg dilakukan oleh suami..hehe:)

fiszah_pjo said...

nad:..hehe..best2..kdg2 hubby semuanya romantik..dari segi halus atau terang2an..less is more :)i like!

fiszah_pjo said...

kak cik:hati isteri ni mudah kembang kuncup kn..kasi kecik je, da kembang semangkuk..klu time sentap tok sah ckp, sensitif aje :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

eksrem ni akak ngidam masa dalam pantang ..dah abis pantang huibby terus belikan ehhehe

eh, dah besar dah budak kecik ni..ignat lagi 1st time akak singgah sini fizah ngah pegnent n tunggu ari..:-)

♥ Elin ♥ said...

waahh!!! romantika de amorr..

bagus..bagus...semoga kekal mcm tu selamanya..

simple but sooo nice - i like!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;