Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, December 12, 2011

mood seni:kait jarum dua (Knitting)..ANGAN-ANGAN

assalamualaikum..

sekarang ni terasa nk belajar kait guna dua jarum pulak..mampu ke tak???huhu..sekarang ni busy sikit dengan tempahan topi..tapi hati meronta2 mahu buatkan atirah sweater..

kalau kait jarum satu(CROCHET), sweater itu tak ckup kemas..tapi saya takde basic langsung mengait guna 2 jarum..jarum utk knitting pun takde..huhu..tp hasil knitting mmg superb..korang cuba tengok hasil knitting di bawah ni..kan terharu mata memandang hasil sendiri kt tubuh si kecil kan..


sweater kanak2..
ini sweater diorang jual dalam Pound Sterling..lebih kurang rm140...cantik kan..ini dah tahap knitting yg hebat..utk beginner jangan berangan lebih2..
sweater lelaki
sweater yang sesuai sangat utk cik abg..nampak gagah gitu..berapa harga tak tau..malas nk google..tp kalau buat sendiri ni bercinta jugak la kot..baik beli je..ntah2 kalu buat berbulan2 lom tentu siap..haha
sweater kanak2
 see..sweet betul la..konfem2 memberi kehangatan  pada tubuh si kecil..bila la mampu buatkan sebijik utk atirah ni??huhu
sweater utk lady
 ganjaran hebat utk diri sendri..cantik da sweet kan uols????aaaaargh..nak senang beli aje la kt kedai..nk susah kan diri, kena belajar dan buat sampai jadik!


P/S: kalau da siap sweater baru sedap jalan2 kt Cameron Highland kan???hehe

p/s/s: semua gambar2 ini ehsan dari google..buat semangat pada diri sendiri..tak dapat buatkan utk papa dan myself pun takpe la..cukup la dapat kasi sebijik sweater untuk atirah..tapi bila akan terhasil tu???huhuh..angan2 perlu ada usaha..baru la menjadi..

3 comments:

Rosie Rose said...

kat sini kan fiszah, byk betul benang2 kait yg cunsssss. yelah, org kat sini rajin knitting. gerammmm jer! tp skrg kite dah tak berapa nak ada masa la... so simpan je la minat yg ada... huhuhuh

fiszah_pjo said...

rosie..kan kan..dalam internet bersepah2 tutorial pasal knitting dan crohet..semuanya dari obersea..orang putih memang suka crochet dan knitting..hasilnya pulak meletup2 kan :)..dan bayak betul stok benang kt sanan kan..kt sini limited..harga pun mhal..huhu..

sichi said...

kalu dah ade minat. kait dua jarum pun senang sebenarnya... saya pun ade ajar basic kait dua jarum kat blog saya.. leh try.. memang best...

sichicomel.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;