Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Sunday, December 4, 2011

Pureen warehouse sale :SANGAT berbaloi baloi

assalamualaikum..

 sabtu pagi seawal jam 8.00pg saya da siap2 nk tunggu my sis datang jemput nak pergi warehouse sale..dekat Jalan Universiti, Petaling Jaya..Pureen Warehouse sale start jam 10 pagi..kami sampai lebh kurang jam 9.15 pg..tu pun ramai giler org..

saya bajet rm100 je..dan dalam purse ada rm100++ je..pukul 10 je semua serbu masuk..waaa..padat okey.tp bagus pergi awal2..tak sesak dan tak jammed..time kitorang balik dalam jam 12tghari tu memang da jammed giler..kaunter pon beratur panjang..huhu..

ada snap gambar org ramai2 tu..tapi malas nk share kt sini..hehe//muka tuan blog dan kakaknya jugak tak mahu dipamerkan  sebab serabai dah..ngn peluh2 nye..ooo..memang tak la..

memang banyak baju gurl2..sesuai sangat dgn atirah..1-3 tahun..kalau besar2 sngat pun tak banyak..kira memang sesuai untuk atirah je la..baju boy tak banyak sangat..nanti saya cerita lagi lanjut2..saya nk kongsi ape yg saya beli..

rm6/pieces

rm6/pieces

dress paling kanan tu je rm 25..lg 2 tu rm6

rm97 total..sangat berbaloi2..
 seronok sangat shopping kt pureen tu..ada 8 helai baju+dress, 1 towel, 1 kasut, toiletris, feeding bowl,stokin..total damage rm 97+3utk parking=rm100..dress rm25 tu sngat cantik ok..materialnya bagus dan sejuk utk baby.masa saya pegang dress tu banyak benar mata2 menjeling..lebih dari 5 org tanya kt saya jumpa dress tu..kalau kt luar mmg rm50++..

baju2 yng rm 6 tu selalunya kt pasaraya rm 12.90-18-90..haa..kan berbaloi2 tu..semua baju2 baru tau,,saya tnggu je kat kawasan rm6 tu..pantang ada kotak baru bukak, laju je sy rembat
ada je baju rm8-10-12..tp saya fokus rm 6 je..yg len tak tengok..my sis shops lagi banyak..memang berbaloi.

semua ada la kt pureen sale ni..btol susu,pampers,puting, permainan, ubat-ubatan..heinz pun ada tau..saya tak beli banyak pun..sebab brang2 atirah masih banyak kt rumah..cuma tambah2 stok baju untuk main2..hehe.utk jln2 just tambah 1 je dress .

p/s: seb baik bawak 100 je..klu tak mmg lagi banyak abes, semuanya murah dari pasaran..rasa nk je rembat semua,..kang beratus2 habes kt anak je, mama ngn papa nk makan pakai ape plak kan :)

8 comments:

ciksuen said...

memang berbaloi kan? kt pon sopping gak. tp xlarat nk sopping sakan sbb letih bergelut. ramai sangat org~

azian abdullah said...

uwaa...saya pegi dah petang. dah sampai pun kat situ. tp jammed kete tak bergerak. kete depan sume dah u-turn sudahnya, kami pun u-turn jugak :(

fiszah_pjo said...

ciksu: kan kan..berbbaloi2..seb bek dtg awl kan :)

azian: ala..cianny dia kena patah balik..memang makin lambat makin jammed..huhu//sy datg pureen lom gbukak pagar lg..itu pun da berebut tolak2 tak hengat..sy dtg awal.byr pun tak beratur pnjg..rezeki atirah :)..najla da byk bju..tu yg mama kena patah blik :)

rDnA said...

bestttttnyeeeeee..cantik2.dan berbaloi2.jeles..huhuuhu..tak pegi pun sbb member cakap baju boy tak bnyk choice.terus cancel gi tempat lain

fiszah_pjo said...

rdna: aah berbaloi2..tp betol la rdna, mmg tak bnyk choice utk boboy..simple aje..tp utk gurl2 mmg byk..hehe..penat nnti dna dtg jauh2 tp bju boy tak byk..klu nk bli utk atirah pun takpe..leh terjah lg :)

ciNDerella stRikEr said...

Nad pg hari ahad. Xde dh rm6 punya harga yg cantik2. so grab je laa yg mana ada. Seronok tgk mummys borong sakan. Nad pon shoping x ingat dunia.

~YUN~ said...

memang lawala dress tu fiszah!sti comel athirah pakai nti..=)

fiszah_pjo said...

nad: hehe..seronok kan shopping kt pureen sale tu..hehe//maybe org da rembat dah kot rm6 tu..heh//so cpt la abes :)...

yun: thanks mmommy yun..dress tu la pzah paling suka sekali..tp lo try lg kt atirah..hope fit nicely.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;