Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, December 13, 2011

atirah dan makanan pejal : bubur nasi+ sup ayam

assalamualaikum..

sabtu lepas ada buatkan atirah sup ayam dan bubur nasi..selama ni buatkan atirah bubur yang campur ikan bilis aje..so saya tukar kepada ayam pulak..sumber protein yang bagus..

saya masak sup macam biasa..campurkan jugak dengan lobak merah dan kentang..sup ayam ni untuk saya dan suami jugak..tapi untuk atirah, saya hanya campurkan sedikit garam(saya campurkan sikit garam..kalau tak tawar sangat..takde rasa..)..bila da amek portion utk atirah,, baru saya tambah lagi garam supaya bersesuaian dengan tekak org dewasa seperti saya dan suami ni..

bubur nasi +sup ayam yang sudah dimasak
sedia utk dikisar halus
ayam+kentang+;lobak merah+daun sup+daun bawang

bubur ayam yang sesuai utk dimakan :)
alhamdulillah atirah suka makanan ni..banyak die makan hari tu :)

selamat mencuba ~

4 comments:

ciNDerella stRikEr said...

rajin masak utk athirah ye... nnt nad pon nak rajin masak utk QQ jgk la. hehehe.. Tu blend pakai blender biasa je ek?

fiszah_pjo said...

tak rajin mana pun yg..hehe..pening tak tau nk buatkan ape utk atirah..ehe..pzah guna blender yg kering tu..klu guna belnder basah, kene letak air banyak.nnti lembik sgt..huhu..nnti nad guna blender kering ye

ciNDerella stRikEr said...

ok. noted. Nnt cukup je umur 6month Nad nk start rajin mcm pzah. hehehe... barulaa QQ bambam mcm athirah.

fiszah_pjo said...

nad: chaiyok2..nnti bam bam la QQ :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;