Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Monday, December 5, 2011

kisah sabtu: atirah dan walker

assalamualaikum..

seperty entry yang lepas, lepas je balik dari Pureen Sale, tengok Atirah sedap tidor..snap2 gambar dulu sebelum cik adik itu bangun..ikut perancangan awal nk hantar Atirah ke Teratak Manja pagi sabtu tu..tapi jumaat petang,teacher Nani kol bagitau tak boleh jaga sebab Teratak Manja tutup sebab abang ipar dia meninggal dunia..

mula2 pikir takpe la, angkut je atirah sekali, hubby gtau dia masuk kerja petang..so ape lagi..Atirah stay ngn papa je la..papa mandikan, kasi susu dan atirah tido sebab lapar nak makan agaknya..

atirah baru bangun tido sebenarnya..
papa suapkan bubur+carrot+ikan bilis

atirah suka tengok tv..siaran ulangan Serasi Bersama


sudah kenyang leh pose cenyum2...
lepas je papa pergi kerja, main main jap ngn atirah, mama ajak masuk tdo..mama yang nak rehat sebenarnya..penat bersesak2 kt pureen sale..then balik masak lunch  utk papa dan bubur utk atirah, so nk tidor puas2..cuti kan..harus tido lama2..hehe..atirah cam paham2 je..so lepas susukan atirah, mama dan atirah masuk alam mimpi..tidor lama jugak..dekat 3 jam++..atirah sedar mama da bangun dia pun turut bangun..

lepas mandi petang, atirah makan puri pisang je..malam tu layan masterchef ngn where the money drop, mama lapar pulak..so google resepi kek pisang yg mudah dan tak perlukan bahan yang banyak, maka terjadi la kek pisang( stok pisang emas utk atirah kan ade..tu yg terjadi kek pisang :P)..hujan kt luar tu menyebabkan kek pisang panas tu berjaya ditelan hampir separuh..hehehe

meniarap dan bergolek2..kt celah2 sofa jugak dia suka

kek pisang gebu dan sedap :)
separuh mama habeskan malam tu jugak
walker...ada banyak sangat pendapat ianya tak elok utk baby..bagi saya ikut pada ibubapa dan kanak2 itu sendiri..ada jugak kebaikannya..mudah utk mama buat kerja..terutamanya masa nak mengemas rumah/mop lantai...masa nk sidai kain..masa nak masak..nak kasi makan...bila rilex2 tengok tv,boleh berguling2 dekat toto..time ni la atirah nk meniarap dan berguling2...

ikut pada individu la..tak baik tau nk menuding jari cakap "eeee, tak bagus tau letak kt walker" "nnti baby lambat berjalan" " nanti otot baby luka"...bukan kita letak bbay tu 24/7 dalam walker..adoiyai...ikut kepada keperluan dan keselesaan :)

p/s:  atirah pinjam walker abg oon..mak ngah tak kasi beli sebab nk pakai kejap aje katanya..so atirah pinjam je dlu dari abg oon :)..thanks makngah..save wet mama :)

5 comments:

k|ree said...

hahaha...saya pun penah ckp gitu...tak baik duk dlm walker...akhirnya, kena letak juga...dah kat nursery duk dlm walker...tp,skng dia sudah pndai...tak mau dah duk dlm walker...

fiszah_pjo said...

kiree: hehe..aritu teacher ada ckp soh bawak walker gak..tp tak larat nk angkut walker tu trun naik..so atirah men walker kt umah je la :)..kt nursery tak tau la leh pnjm ke tak :P..naurah da dapat kaki mmg big NO NO la kt walker..kuat berjalan dia sekarang:)

ciNDerella stRikEr said...

Amboi Athirah...seronoknye pusing2 dgn walker. Nad pon plan nk pinjam je walker dari cousin QQ. Pakai sekejap je kan. hehehe

k|ree said...

fiszah...tue la...mmg tak mau dah duk dlm walker...nak bljar sndr....smlm amik naurah...jumpa athirah...geram nye tgk dia...sengihhh je...:)

fiszah_pjo said...

nad: hee..pakai kejap je.ada org kasi ofer meminjam, baik pinjam aje..hee..lgpunkan nnti QQ da besar sure dia teringin nk dok dlm walker..so baik kasi die duduk sebelum die teringin:)

kiree: hehe..atirah sengih je..kuat merenyih..hehe..tp kulit pipi die sensitif..naurah gebus aje :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;