Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, December 13, 2011

muntah keluarkan kahak~bijak anak mama

assalamualaikum..

hari jumaat lepas Atirah tak pergi nursery sebab demam+selesema+batuk..batuk yang mild2 je..bila cek ngn doktor, doktor kata kahak tak banyak pun..so dapat ubat batuk dan selesema..malam yg atirah panas tu, cepat2 saya letakkan cool fever..alhamdulillah panasnya tk tinggi sangat..


budak comel dekat klinik mediveron
tak sehat pun senyum tetap senyum

suka atirah dapat pelukan dari papa
seperti entry bawang putih tu, saya memang praktikkan pada atirah..saya sapukan 3 kali sehari  ramuan bawang putih tu..walaupn tidak cepat pemulihannya tapi membantu cairkan kahak..

kecian tengok atirah terbatuk2 tu..kalau letak dia berbaring di toto, dia nak termuntah..mula2 tak perasan..rupanya2 dia muntah buangkan kahak..maybe dia rasa tak sedap kt tekak tu..tu yang dia nk termuntah aje..

my sis yg belajar fisioterapi tu pun pesan suruh tepuk2 belakang atirah..dia cakap, kalau masuk wad pun, Fisio yang akan buatkan kt baby cmtu..akan tepuk2 belakang baby supaya kahak tu kuar..bijak anak mama..kuarkan kahak sendiri..

6 comments:

♥ Elin ♥ said...

:) semoga lekas sembuh yer atirah.sian mama risau.

hasmah said...

hihih. untung la di kredit kan, hahah

fiszah_pjo said...

elin: thanks elin :)

hasmah: tahniah kerana dikreditkan :)

Elyda Mama Lydya said...

as salam..fiszah..
my dotter pon bru lps muntah kahak smlm lps mkm ubat yg cairkan kahak tu..byk plak tu kahak dia yg kluar..bygkan smpai 6x dia muntah kahak..mmg ksian sgt tgk dia muntah..kenapa ek baby senang ada kahak..alhamdulillah..pg td dh nmpak ok sket time nk anta bbsitter..ade selsema cket lg..

fiszah_pjo said...

elyda: bagusnya anak awak..bijak tau if dorang muntah kuarkan kahak..bagus muntahkan kuar dari di tahan..itu la byk kes terjadi bby masuk wad akibat lung infetion..kahak da masuk peparu..good gurl la ur baby..hehe..

bby ada kahak selalunya sbb sejuk :)

Elyda Mama Lydya said...

fiszah:a ah ble nmpak dia dh lega kuarkan kahak tu..sy pon lega la jgk..cuma panik jgk time dia muntah tu..tp selsema dia still ade lg la..baby awk dh ok ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;