Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, December 29, 2011

Atirah ada laptop baru :)

as-salam..

wa wa wa..bajet nk hot aje atirah ni kan..ada laptop gitu..7 bulan da ada laptop..so kaya her papa kan..mari tengok laptop baru atirah..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




laptop mainan aje :P

khamis minggu lepas masa balik kerja, lepas amek atirah dari Teratak Manja, ajak si suami pergi pasar malam dekat Bandar Tun Razak, Cheras..alang2 je kan..singgah la kejap beli belah ape yang patut..

oleh sebab atirah selalu sangat merangkak dengan pantas tatkala nampak netbook  papanya terpasang, dan kerap kali menekan2 keyboard tu..so mama belikan la laptop comel utk atirah..murah je uols..takkan la mama nak belikan riban2 kt atirah yang kecik itu kan..

lepas tawar menawar, harga mainan atirah ni RM13 termasuk bateri..haha..tapi ini takde skrin..bagus la mainan ni..
  • ada dwibahasa..arab dan english..
  • ada nombor dan huruf
  • ada lagu english& arab
  • ada 3 doa
  • siap ada how to spell..
bagus untuk mama dan papa jugak..ada bahasa arab..secara tak langsung papa dan mama leh hafal benda2 dalam bahsa arab..contoh nya apa itu kereta, pokok, kapal, epal dll dalam bahasa arabb..alif sampai ya..so lebih kurang 20 vocab arab terbaru yang mama papa hafal..klu tak tengok balik memang da lupe..masa sekolah rendah dulu je belajar T_T..

tapi atirah tak la suka mana pun..die suka tekan2 keyboard tu je..ada bunyi2 dia suka..tapi bila papa on netbook dia akan merangkak selaju boley untuk terkam skrin netbook tu..maybe sebab bercahaya :)

p/s: mama atirah save a.k.a kedekut sikit..barang mainan semuanya murah2..hehhehe..
p/s/s: atirah!jgn nk demand2 ye...

7 comments:

rDnA said...

plan nak beli gak kat danial..susah sekarang ni..asal pegang ipad,lappy jejari halus tu mesti datang nak tekan2..ape pun tak boleh nak buat.tak bagi menangis..!___!..murah gak ek.nk try tgk pasar malam sini ada tak..hari tu cam dah servey onlineshop.RM32 tp surah2 lazim.takde banyak..

fiszah_pjo said...

rdna: hehe..budak2 sekarang cukup suka gajet2 tu kan..memang sebab skrin yg menarik minat dorang tu kan..hehe..

aah, beli kat pasar malam je..murah :)maybe kt tenet tu dorg punye ade skrin kecik kot..hh..beli jgn tak beli :)

♥ Elin ♥ said...

budk skg nih kkdg x heran menda2 mcm nih..klu x percaya tgk lah nanti...atirah lebiiihhhhh suke the real laptop...hahahhaha.... tunggu masa jer eh...

izyan asimat said...

haha sebijik dgn insyirah... pantang nmpk laptop/netbook laju je nk capai... siap buat katil laptop bpk dia.. kalo aku driving blik keje.. dia da merengek2 bg phone aku bkk kartun tros snyp... ish ish ank2 skrg ni mmg suka gadget yr real... x main la mainan... hehr

Princess Cindellyna said...

beli kat mana... betul ke murah je..? kene beli gak untuk amani nih.. huhu

fiszah_pjo said...

elin: hahhaha..budak2 camtu la..nak yang real aje..tak larat mak pak die nk kejar kan..mainan dah le..:)

izyan: haha..si kecik tu sama je kan..pandai demand nk yang real2 aje..kang rosak laptop/netbook bapak nye kang da nk kena bli baru..riban2 lak tu..hadoiyai :P

fiszah_pjo said...

lyna: hehe..rm13 murah je kot..sebab kt internet org jual mahal gak..saya beli kt pasar malam je :)..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;