Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, February 13, 2011

ini namanya rezeki anak..

assalamualaikum.. selamat behujung minggu kawan2..

hari ni spend time dekat umah kak jat di Putrajaya..lagipun nak amek barang baby yang die nak kasi pinjam.

niat dihati nak beli baru jugak utk our baby..tapi my sis cakap tak berbaloi..baby cepat besar..pakai tak lama..stok baju baby newborn ada sekotak.lepas ni kalu nak beli tambah pun baju baby untuk jalan2 je..baju2 kat rumah rasa cam dah lebih dari cukup...even recycle item, all goods still looking good..seronok rasanya..untung jadi anak ke 4 ni..hahha..

saya tak perlu lagi beli benda alah ni

  1. stroller
  2. carseat
  3. babycarrier
  4. babywalker
  5. babycot
  6. set tilam (mak ada buat baru juga..so yg k.jat tggal kt kl je)
  7. baju, mitten, booties, hat, bip, blanket...(one box)
ingat nak bli car seat baru utk our baby..tapi my sis cakap tak yah..guna je yg die punye..kira rezeki baby la kan..duit utk bli barang baby boleh digunakan untuk barang ibu dan untuk future expanses.

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

mmg btol2 rezeki baby...alhamdulillah... :)

asna cute said...

alhamdulilah.. betul2 murah rezeki =) senang dah xtay nak fikir brg baby ape nk beli huhu syoknya~

pizet said...

syauqi x pakai walker...tolak kotak ngan bakul even dah blh jalan still tolak bakul...haha jimat jugak disitu...tapi barang lin still mak dia kena beli la

fiszah_pjo said...

mrs engneer: rezeki baby even sume benda tu recycle saja..hehe..alhamdulillah

asna: boleh jimat kat barang baby..rezeki baby..bertuah ade mkcik2 yg nk kasi pinjmkan utk die..

pizet: syauqi banyak akal..pandai guna benda sekeliling..hehe..mak kena bli la sebab cucu sulung..ank ak ni da nk msuk cucu ke 7 dh.,gege..dapat la brg recycle..hehe

izyan asimat said...

pzah : wah bestla bby... dapat jimat... hehe
cam aku ni... da la ank sulung.. cucu sulong... nak cr yg recycle pun takde... hehehe kene la kuar duit ckit... hehehe

fiszah_pjo said...

yan: rezeki baby..anak sulung, cucu sulung dapat sume baru..best2..hehe..lagipun atuk nenek die sure excited, so cucu sulung akan dpat byk sponsor..eheh..rezeki baby kan, insyaallah ada..hehe..

fiszah_pjo said...

yan: rezeki baby..anak sulung, cucu sulung dapat sume baru..best2..hehe..lagipun atuk nenek die sure excited, so cucu sulung akan dpat byk sponsor..eheh..rezeki baby kan, insyaallah ada..hehe..

fiszah_pjo said...
This comment has been removed by the author.
izyan asimat said...

heheheh btol jugak tu...
semoga ade la rezeki bby ku...
kene mintak sponsor bnyk2 nih.. hehe aku ni tak stat bli pape lagi...
checklist pon tak cari lagi...
kalo ade checklist baby sent kan kat aku ek..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;