Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, February 4, 2011

cuti CNY 2011

assalaikum..


lama kan cuti CNY tahun ni..bagi orang wilayah, hari selasa hari tu 1.2.2011 public holiday.so kalu sapa amek cuti hari isnin dan rabu, mean one week cuti..seronok kan..saya kerja macam biasa.no cuti2..because hubby kerja macam biasa..so kerja aje la.luckily, hari rabu, company bagi balik awal.so kerja halfday aje.

malam ni baru nak balik kampung.tapi tak direct ke kuala nerang..singgah dulu di Baling..rumah sedara suami..sepupu hubby nk kawen esok..

nak dijadikan cerita, lepas da kemas beg , kemas rumah segala, boleh plak gas memasak jugak turut menamatkan riwayatnya.aduh..baru plan nak  masak cekodok pisang..siap lunch tadi pun tak masak.memang nak makan kt luar..malam ni nye dinner pun hubby cakap makan masa odw  je.

dalam masa tak sampai setahun dah 2 kali tukar gas :(. tahun lepas, bulan 4 hubby beli gas. then bulan 8 dah habis..huhu..harini habis pulak..tak sampai setahun..tension jugak..rasanya sebab selalu mnegukus kot..sebab tu laju je gas habis..korang rasa selain memasak biasa, mengukus, ape aktiviti lain yg menyebabkan gas laju sgt habis?

2 comments:

pizet said...

gas pun ada siaz kan tong kecik ngan besar...ang guna tong kecik ke besar gas aku tahan la dalam setengah tahun kot...tapi lama la jugak sekali tukar

Anonymous said...

lain kali kena ade 1 cylinder gas extra kat umah, klu gas abis xdela susah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;