Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, February 17, 2011

3d/4d scan at 27weeks++

assalamualaikum...

seperti dalam entry ni.. so kami pergi Vision College seperti yang dijanjikan..appointment pukul 3 petang..saya g jemput hubby kt tempat kerja die since saya kerja halfday.. parking keta kat ofic hubby, kami pergi naik moto..sebab tak mau tersangkut dalam jammed..tapi memang betol..jammed giler..tak menyesal pergi naik moto..pergi dan balik memang jammed teruk..aduh..

nak share sikit pic 3d our lil princes..yup..betol, seperti 2d scan at 22 weeks before, the sonografer assuming she is a gurl. masa mula mula scan baby tidur. tak bergerak pun..2-2 tangan kat muka..kaki pun nk bersilang gak kt muka..puas di ketuk2 dan digegar2 supaya bangun..lepas setengah jam, sonografer tu cam agak give up..dia kata tak jelas..maybe elok buat next appointment je(kalu boleh tak nak la..jauh nk pergi). then dia suruh kitorang pergi jalan2 dulu..supaya baby bangun..

selepas jalan2 makan aiskrim dulu, buat lagi scan..kali ni ok sikit..tapi still tangan kat muka..nampak baby menguap2..iye la tu baru bangun tidor..
ikut muka siapa, kita tunggu saja die keluar


plasenta ade kt atas muka die..so tak bape jelas
video
movement si kecil dalam perut sy..baru bangun tidur,


berat baby baru 970g..

ikut graph tumbesaran ni,  sonografer tu cakap, berat selari ikut minggu
dekat ticker da tunjukkan 28 weeks. mean da 7 bulan..kemungkinan untuk baby keluar dah ade..so kena prepare barang2 dah..hehe..berdebar plak rasanya

5 comments:

Rosie Rose said...

wahhhh dia pon dah wat 3d 4d scan! jeleshnyaaa.... besh kan dapat tgk baby... :)

fiszah_pjo said...

rose: best kan...seronok je tgk...rose nnti update jugak psl ni 3d tau

Rosie Rose said...

ouhhh itu mesti...! maybe bila dah refer ke tawakkal week28 nanti nak wat 3d 4d... tak sabar! :)

liyana said...

tahniah babe..baby mu pasti chomel ;)

fiszah_pjo said...

rose: enjoy da moment ok..sure seronok tgk baby bergerak nnti

liyana: mekasih..berdoa semoga semuanya ok..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;