Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, October 28, 2010

panggilan si manja dan majlis bertandang..

salam... selamat hari Khamis...

esok da hari Jumaat kan..harus la mood baik dan ceria..hehe

Hari ni genap 3 bulan usia kandungan..time flying so fast rasanya...tekak ni masih loya2 dan pening masih kerap menyerang...rasa cam mulut ni perlu mengunyah sepanjang masa..klu berenti je, tekak rs sgt tak best..manis payau la, masin la erkk..tak best!huhu..klu makan je memanjang, mau naik banyak kilo neh..

berat badan ada naik 2kg selepas nak masuk 6 bulan kawen..masa bersanding hari tu berat 48kg...currently weight is 50.1kg.. kami suami isteri mmg suka timbang berat badan..selalu kalu g pasaraya yg ade weighing scale tu, konfem akan naik utk timbang...husband berjaya naik 8kg...tapi maybe sbb die tinggi, tak bape nak pasan sgt perubahan tu...masa kahwin berat dia 60kg..

p/s: better beli je weighing scale tu kan..hari2 leh timbang..tapi rs tak best plak..hehe

(so detail kan pasal berat badan...sebabnye.....masa wedding(01.05.2010) hari tu ada pertandingan teka berat pengantin...so ada 2 hamper bertuah utk sesiapa yg jawab dengan tepat..sebab tu den ingat)


semalam sesi pillowtalk yang sudah jam 3 pagi between husband and wife..

suami: rasa cam tak percaya je tahun depan berubah title..insyaallah..
isteri: hehe..insyaallah..percaya atau tak, ada rezeki berubah la title tu...
suami: ada kawan kawan asyek tanya boleh ke jadi bapak ni??heheeh
isteri: so, ape jawapan abg?
suami: hehehe..boleh la...
isteri: nanti abg nak jadi ape? PAPA ke, ABAH ke, AYAH ke, WALID ke, dll?
suami: ntah la...ayg jadi UMI la..haha..baru la nampak alim sket..abg jadi PAPA..
baru la ade style sket...
isteri: ceh, tak kena la Umi dengan Papa...
suami: kalau Bonda pon ok...nampak seperti orang klasik dan kaya sket..haha..
umi nampak baik dan alim..sesuai utk didik anak..:)
isteri: ntah la..tengok la camne nnti kan..ayg suka kalu mama dan abah..abah nampak so caring...

so untuk bakal ibu dan bapa, apa panggilan si manja untuk korang?..its our choice kan..takde sapa leh tentukan..sebab ini adalah 100% our decision utk sepanjang hayat..hehe..korang mesti la ada impian kan, ape panggilan si manja untuk korangkan..hehehe..sesetengah nya, masa couple lagi da ada paggilan tu..hehe

untuk yang belum "ada" jgn sedey tau..korang jugak akan alami situasi ni..cuma lambat atau cepat je..Allah maha mengetahui...saya sentiasa doakan korang..Insyaallah..amin.


baru perasan, sy lom tunjuk pic masa majlis bertandang kan..da agak basi...tapi hubby ada tye, nape takde plak pic kwen kt palong?oooo..nak letak yg cantik2 aje.
tak lah..tak sempat..sbb cd tu ade yg prob..tak dapat tgk sume..hhuuh..seket je yg ada...korang igt tak yg saya moody2 pasal tudung tu?????



ini la hasilnye....

pelamin yg dipilih oleh si dia..mahu kekalkan
 kondep tradisional.

atas pelamin tersengeh2...eee..cam tak bape nk jadi gadis melayu
terakhir je kan..


his buddy from Celcom

my elder sister..dengan o-on dan aiman..

cuba tengok aksi anak2 buah ai tu...masing2
dengan gimik tersendiri..dah panas time ni

my big family..mat pzi dan afa tak datang...

kek ini last minit my husband g beli..
tak ikut kaler tema pon..men belasah asal ade je kek 3 tgkat..
colourfull kan..hehe..cam kek besday ..heh

tengok la muka sy yg sememeh itu..huhu..


di pintu gerbang...majlis di Palong..

tudung yang booolat itu!!!
ada jugak bergambar dengan  Puan Kiree dan  Mr casio..tp lom sempat copy cd unreadable plak..if da boleh recover, sy letakkan pic dgn puan  Kiree ye..

4 comments:

Lina Rahim said...

hehe..umi dengan papa macam tak kena jek..haha..belasah je la..

fiszah_pjo said...

kan....cam tak kena aje kan..si suami je nk stylo..ish..cm takot je bawak umi ni..huhu..erm tak nak lah...hhuhu

ciK yaNa =) said...

bonda its so cute,pastu bg syanon buruk2 sket,BAPAK!hahaha..baru cm klasik giler,hihi

fiszah_pjo said...

kan...ak cakap la klu umi patut ngn walid..huhu..die tak leh trima..walid cm utk org selalu pakai lebai songkok je...tgk tu...nampak tak bias di situ...haha..klu bonda lak cm takot nnti klu nk paggil laju2 jd pelik je..tkot jd bon je ke..de je ke...waaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;