Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, October 7, 2010

kaitan Malas dan Tudung...


Salam..selamat pagi kawan2..

memang tak patut salahkan hormon..kerana hormon tak melakukan apa apa pun...tapi saja ja nak kaitkan dengan situasi sejak berbadan dua ni. sekarang ni perasaan malas tu kerap benar muncul..di awal awal  pagi untuk pergi kerja contohnya...

oleh kerana bentuk muka saya yang berbentuk bulat bola bak kata si suami, adalah tidak sesuai untuk bertudung ala2 Ariani tu..(tak kesah la jenama apa pun..tp yang ada awning keras tu la..)..tudung yang sesuai untuk nampak lebih bujur adalah tudung bawal yang tidak di makan zaman tu..selendang bulat memang la tak boleh belah..haha

al kesahnya,sekarang ni, sangat la rasa malas nk pakai tudung bawal tu.even dah gosok tudung tu..last2 amek jugak tudung ala Ariani sarung je kat kepala..sudah la tudung tu tak banyak dalam koleksi..alih alih pakai tudung yang sama even tak matching langsung ngn baju..ada tu siap kemek2..tak senonoh je kan?
selalu nye kejadian ni tiap hari hari bekerja..

tapi kalu keluar jalan  ngn suami or kawan,saya stil pakai tudung bawal..ada punya banyak masa untuk pakai dan lipat tudung tu slow2. hari bekerja kena cepat2.

kalau tengok2 balik dalam laci tudung tu, ada lebeih kurang 5 helai je tudung ala2 ariani ni..huhu...plak tu warna bukan la harmon untuk semua kaler..aaagh..kadang kadang tension je bila tgk sgt la tak msuk ngn baju..so rasa rasa cam perlu je berjalan2 jap kt area Masjid Jamek tu..ada opismate cakap, kedai tudung sebelah ariani, nama ape ntah,HAJARA kot, ada byk design dan murah...rasa patut jugak g cari sehelai dua untuk tambahan selagi mood malas ni ada..huhu

korang ada idea tak, kt mana nak cari tudung2 camni lg?dan jenama apa yang cantik dan berpatutan harga dia?before ni selalu beli kt akak opis je..(kalu tudung online saya kurang skit berminat..sebab susah nk try)


 <><>
<>
<><>
bulat kan...oleh sebab tudung ni agak sesuai sy rasa ok..tp tudung ni da rosak..hhuuhu...
adik sy bantai masuk washing machine..rosak terus..sayang..huhu
 
gambar ni dah lama..bulan 11 tahun lepas..masa nak pergi kenduri Kak Nana

tudung kuning ni pun ntah kemana dah..maybe tertinggal kt umah my sis kot..
so saya da takde koleksi tudng..huhuh

2 comments:

Lina Rahim said...

lawa je Fiszah pakai tudung awning tu..takdelah bulat sangat..

norhaizan said...

aku pakai selalu time bgn nk pegi keja dah lewat..pakai sarung je senang..byk dh di jual skrg..aku selalu beli kat kedai2 kat giant..kekeke..janji cari yg awning yg berkualiti dan material kain dia yg best dan sejuk..kat sini yg okay blh dpt dlm rm15 jer..kat sana tak tau la pulak blh dpt kt mn yg murah..kat pekan rabu pun byk jgak yg elok2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;