Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, October 10, 2010

mengidam #1 = keropok losong Ganu

salam..
food craving during pregnancy = mengidam..

depend kepada masing masing punya selera..kadang2 rasa bukan mengidam mana pun..just terasa sangat nak makan.. selagi tak dapat makan asyek dok teringat aje kesedapan makanan tu di mulut.

mengada-ngada atau tidak bergantung kepada tanggapan umum..hahha..sejak mula pregnant 6 minggu hari tu, terasa sangat nak makan keropok losong Terengganu....terasa sedap aje kt tekak ni kalu dapat makan..abg sulung sy menetap di Kuala Berang, dorang da beli rumah kt Terengganu since dia kahwin org Besut. al kesah nya, tiap kali abg dan family balik kedah, diorang insyaallah tak pernah missed belikan keropok kering dan keropok losong dari Terengganu,..so tekak ni rs cam dah biasa aje makanan tu..
..
tapi masalahnya di KL ni cam susah aje nak cari kopok losong tu.. sy ada beli jugak kt  kedai area2 Cheras ni..rasa die tak sedap..huhu..frust aje...keistimewaan kopok losong ni rasanya pada isi ikan dan sos die yang sedap..

so oleh sebab da lama nak makan kopok losong ni, tetiba jd sangat nk makan plak..ada kol abg kt ganu...die cakap dtg la jalan2 Ganu..huhu..alahai..pastu ms YM ngn kwn, die ckp time Deepavali nanti baru die nak balik Ganu..huhu.cam lambat je lagi..
last2 teringat kt kawan masa kt UTM dulu..die kahwin ngn org ganu..torai je la tanya.. alhamdullillah memang rezeki ak..kebetulan diorang suami isteri memang nak blik kg mggu lepas..so sempat la ak pesan..hehhe..

dan sekarang rasa lega dapat makan..sedapnye..heheh
p/s: thanks pada suami yang sanggup drive jauh ke Sg buloh walaupon die tengah pening kepala
ada 2 bungkus kopok losong..siap extra sos

makan sorang je masak tak perlu banyak..hehe
p/s: thanks sangat2 kepada Wan Hafiz dan Wan nurul izyani yang membelikan kopok losong...semoga korang murah rezeki dan cepat2 dapat bby

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;