Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, October 25, 2010

Outing 1#- Genting Highland

salam...selamat pagi Isnin uols...

semalam seharian di Puncak Keriangan Genting Highland...untuk orang yang belom pernah jejak kaki kt situ, memang la sangat seronok rasanya..orang itu saya la..hehe..yup, betol, saya belum pernah sampai kt Genting Highland ni.(poyos je kan..orang lain hari2 naik).heheh..si suami plak ini kali ke 2 dia pergi..

Sebenarnya dah lama hubby ajak pergi..tapi takde kesempatan sebab dia jarang cuti wekend..kebetulan dia cuti hari Ahad tu yang laju je nak pergi. Dating berdua je kali ni..ada ajak adik2 juge, tapi die busy nak exam,ajak akak sefamily, die pon tak nak sebab katanya susah seket bawak budak2..so end up dating berdua je la..hehe..

meh saya share sedikit detail..

  • pengangkutan:-
    • kami park kereta kt Stesen Komuter Salak Selatan. sebab pagi tu hujan..tak leh nak naik moto..oleh sebab tak aware kt KL Sentral ada parking keta dan takot fees nya mahal..hehe.
      • kos dari Salak Selatan rm 1/seorang..
    • naik bas dari KL sentral ke cable car station = rm 4.30/seorang..kami naik bas jam 10.00pagi
    • shuttle bas dari cable car ke Genting Highland = rm5/seorang
      • p/s: sekarang ni cable car under maintenance..maybe by next month da berfungsi dgn baik kot
    • naik bas pulang dari Genting Highland direct ke KL sentral= rm 5.30 /seorang. kami naikbas pukul 9 malam..
  • permainan:-
    • indoor game =rm30/seorang.
      • memang sgt sesuai untuk family dan kanak2..tak thrill..dan sangat lembab..banyak game lain kena bayar asing if nak main seperti snow world, space shot, wall climbing...
      • kami terasa sangat busan dengan game2 indoor. tapi antara game yang kami main:
        • - Venice boat ride- sangat slow..(boley relax kan kaki yang penat berjalan)
          - Bumper cars (game ini antara yang seronok dalam indoor game..heheh)
          - Indoor Ferris wheel (main je sume even slow aje...)
          - Indoor roller coaster (quite exciting, but the outdoor roller coaster is better)
          - Flying boat ride

          -satu lg naik keretapi slow melawat satu Genting Higland...
        • kami bayar lebih untuk masuk benda alah ini..rm35/seorang:-
          • - Ripley's Believe-it-or-not (This is to showcase some of the amazing stuff around the world)
          • hounted house: yang langsung tak seram..rasa tak berbaloi bayar mahal2..huhu
    • outdoor game; during peak time rm 40++..kami berdua tak main outdoor pon..sebab husband cakap nk try main indoor..lagipun tak sesuai katanya untuk orang preggy...
  • makanan:-
    • makanan indoor jauh lagi mahal berbanding stall dalam outdoor game compare.
    • kami makan KFC saja..hehe.
kami tunggu bas pukul 9 malam tu, rasa cam teruk giler..sejuk nak mampus..hehe..waaa..sangat sejuk..dah la petang nye hujan...

so kami sampai kt KL sentral lebih kurang jam 10.30mlm..sepanjang perjalanan dalam bas tu, kami bantai tidor aje..sampai kt KL, hubby kejut..sebab die sakit telinga..perubahan tekanan..lama juge die sakit telinga tu..saya okes saja..

terus je beli tiket balik ke Salak selatan..dan Dinner di kedai makan selalu area bandar Sri Permaisuri..sudah 3 malam berturut2 saya order charkotiwau aje....

balik rumah, penat giler...lepak2 tertdor..sampai hubby kejut masuk bilik..bangun balik pukul 3 pagi ,cuci muka dan solat..then tidor lagi.....



suami isteri



si kurus vs si gemuk

kami nampak serasi kan?

dia berskandal dengan makcik tua???

tak ingat apa nama kerusi ni

kerusi paling bertuah di dunia
atau saya yang paling bertuah???

tahan buku2 ini dari jatuh

saya nampak rendah di sisi beliau

the tallest man in da world

taman tema genting

jam 8 mlm di genting...sejuk giler
 p/s: totally kami banyak save duit kat transport..hehe..selain tak penat drive...if drive sendiri sampai Genting Highland, tol one way da rm5++..dah kata tanah tinggi kan, for sure kena mendaki..so minyak keta harus lah penuh...ditambahkan lagi dengan 120% concentration while driving..so sangat rekomen, anda pergi naik bas...haha

6 comments:

ciK yaNa =) said...

wah,akhir nya sampai!mane pic maen games nye?xnaik mery go round ke?hihi...

fiszah_pjo said...

indoor mery goround hnya untuk budak2..huhu..tak banyak leh main sanat..pic main game takde la sagt yang..sebb g berdua je kan..susah nk hamek pic

Bella Roseli said...

dh lama xpg genting,last ms becintan-cintun...am thinking nk bw Aydan jln2 genting gak tp bg dia besar sket & dh paham mainan2 tuh br best..

dulu pg pon mmg indoor game agak busan kn..

fiszah_pjo said...

hehe..tu la kan..klu bawak aydan mmg sesuai sgt men game indoor..tggu die da pndai sket..leh la die pon main juge..hehe

Lina Rahim said...

ni namanya babymoon di Genting Highland..hehe

fiszah_pjo said...

lina: hehe..takleh dikira bbymoon..tak bermalam pon...haha..kena bermalam br consider babymoon..dating couple aje je la..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;