Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, July 20, 2010

sedih...kelainan yang tak best

salam uols..

walaupun da setle semua majlis berkaitan pernikahan ak dengan encik suami..tapi otak ak tak pernah berenti memikirkan kesan tudung yang ak pakai masa majlis di palong hari tu..

sedih la uols..nak meratap pilu pun ada..

ak tak penah test baju sanding ak aritu.kitorang tempah dalam kwsan Palong tu jugak..baju laki takde prob.semuanya elok je.baju perempuan hanya ada part luar..yang meleret2 tu..makcik tu ckp tak yah risau..de buatkan..

sampai sudah ak tak pernah tengok dan try baju sanding ak tu..dulu masa mula2 g booking, ak dah tanya, tudng disediakan ke tak?dia ckp dia sediakan..yang ala-ala ariani..so fine..ak tak mencari untuk bekap ke ape..

hari bersanding, makcik tu datang dalam pkul 10.20pg. dia datang tak bawak baju pun lagi..datang untuk mekap je dlu.pastu dalam jam 11.30 baru baju sampai..sadis jugak tgk baju tu..baju tak sama kaler ngn kain..huuh.pastu baju tu ade terkoyak dibelakang akibat kesan iron panas..ak redha aje.pakai aje la..

part paling tak best ia;ah tudung..huhuuhuh..sedeynye weh..

ak tak paham kenapa ak leh setuju ngn tudung camtu..ak tak pernah pakai selendang..sedey nye la...
ak prefer bawal atau ala2 ariani..sbb ak tau muka ak ni bulat..tak sesuai berselendang camtu..bila ak tgk blik pics..rs sedey sgt,,rasa pic ak mencacatkan  gambar suami yg yg nmpak segak cam anak raja pada hari tu..ak lak nampak very the ugly!!

sedih..pengajaran untuk semua bakal pengantin bertudung..jangan nak cuba kelainan yang korang tak biasa buat..cuba test dulu sebelum ape2 pun.huhu..korang kena sediakan bekap tudung favourite anda.
rasa nak ulang balik majlis bersanding di palong tu..nak pakai tudung bawal...

laki ak mula2 tengok die pun terkejut nape ak pkai tudung camtu..huhu..dia ckp bulat cam bola..tp memang itu hari2 ak dengar..hari2 die panggill ak bola..hahhaha.sebab muka ak bulat katanya..laki ak da ckp da dulu..pakai yang ak selesa...die tak nk nnti ak bising2 bila tgk muka sndiri..akhirnya memang btol
dulu masa bersanding kat kedah ak nk pakai tudung ariani..tp dia da nasihat kan..pikir betol2..nantik gambar tak ok, ak membebel2..so ak ikutkan..ak pkai tudung bawal cam biasa..end up ak tak bisign tgk album..

tapi kes ni berlainan berlaku di palong..memang la suma org ckp ok..nampak lain dari biasa..gila la klu dorang ckp ak nmpak tak cun.nama pun pengantin..tak cun pun org ckp cun juge..nak jaga ati pengantin..
tapi hakikatnya?????
laki ak cakap, die rasa pelik, nape ak setuju pakai tudung camtu...huuhuh..btol..akhirnya sampai skang ak rs tak puas hati..huhu..walaupun kelainan...ak rasa mmg tak nk masukkan dalam frame..

sedey....

5 comments:

Lina Rahim said...

Takpe la Fiszah..saya pun masa kawin dapat baju yang saya tak nak, tapi mak andam tak mau tukar, konon nak g ke butik die jam, padahal bgtau b4 malam majlis tu..memang semalamam menangis, mujur mata tak bengkak masa majlis..tak suka baju yang dia bagi sebab lusuh tak berbasuh, warna putih kan, apa2 kecacatan pun nampak..

Takpe,jangan risau, selalunya mak andam yang buat pengantin buruk ni, diorang tak kaya mana pun, tapi yang bestnya orang lain akan puji kita macam ni,
"eh, pengantin ni tak mekap lagi lawa la.." ni pengalaman la..haha..

fiszah_pjo said...

hehehe..tu la..sedey pun ada..sebab dah tak leh nak nek pelamin lg dah..heheh

nak tak nak kena redha je la..itu aje penyelesaiannya...
kes lina pon dasyat gak tu..nape ks bj lusuh tak berbasuh..kejam tu..

k|ree said...

dear...,awak nampak okay je...takde apa yg pelik..mungkin,sbb first time jumpa kan...rasa biasa la...hubby tue,dah mmg slalu je nmpk...tue yg dia rasa pelik kot...dun worry...yg penting...dah lepas... :) take care...

kasha + ajie.. said...

babe...ai nmpk u okke jew..ini siwiyes... ;D
jgn wsau keh...klu da pngntin tu mmg nmpk cntek ajew...

Lina Rahim said...

tak tau la nape lusuh, tapi mungkin tak ramai sewa baju tu, saya pun tak nak. saya nak baju lain. mujur dalam gambar nampak elok..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;