Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, July 14, 2010

detik perkenalan antara kami..

salam uols..

ak nak menjawab sikit pasal macam mana ak ngn suami boleh kenal,cinta, dan kahwin..

penat da mulut ni menjawab..hehe.so baik ak tuliskan serba ringkas..

ak dan suami tak pernah satu sekolah, tak pernah satu tempat kerja..kami berlainan negeri..berlainan sekolah..berlainan tempat kerja..

okes,pecahkan rahsia(walaupun tak rahsia mana)..

zaman SPM dulu ak da berjinak2 dengan buku GALAXIE. so ada la teman untuk kenalan..hahha..so melalui bhgian tu, ak ada  seorang penpal..kami hanya berhubung melalui surat.tup tup putus hubungan..dah tak surat2 lagi dah. dah masuk UTM, ak tak ingat camne kami leh berhubung balik. ak tau die belajar kt Melaka. ada satu kes berlaku..so dia sengaja kasi no hp ak kt laki ak skang ni..soh kacau aje..
time tu ak tahun 2 kat UTM. so bermula dengan sms je kami kawan..dalam cuti semester ak layan sms  ngn laki ak je..dalam sms pon terus kapel.tak penah jumpa..hahahha.
lepas da declare baru nk tukar gambar..haha..gambarpun blur aje..

jenis ak jugak kot..ak tak leh terima kawan yang ak jumpa selalu sebagai special one..tak leh nak terima..takyah la ak cite selanjutnya..nak jadi cerita, bukak sem baru thun 3, kami da berjanji nk berjumpa dekat Danga Bay. kebetulan dia akan praktikal dekat Jb.

so bermula la episod..masa dekat danga bay tu la first time ak jumpa dia..haha. da 3 bulan kapel baru bertemu..cam klakar aje..awal2 tu biasa la..malu2 lagi maa. ak lak first time cintan..haha..sejak dari tu, every week laki ak akan datang UTM..paling tak pun dinner same..camtu la perjalanannye..hehhe..
kami tak pernah cintan jarak jauh..kalu tak dapat spend time wekend die akan dtg u then kami dinner/lunch same..

camtu la berlarutan 2 tahun..lepas tu tamat belajar, ak kerja kt KL. die stil kerja kt JB. so sempat 3 bulan je jauh. itu pun everymonth jumpa..ak turun UTM(ada kwn lg kt sana)..so leh jumpa die.takpun die turun KL..stay umah akak ak.lepas 3 bulan,  laki ak tukar kerja ke KL. sebulan laki ak tukar kerja ke KL, kami tunang..

so lepas zaman tunang, kami pun berkahwin selepas 1tahun 5 bulan bertunang..

tak banyak pancaroba dalam zaman bercinta-bertunang ni..laki ak tak suka nak besar2 hal..very the cool one..so jarang sekali nak gaduh2 ni..paling lama pun sehari..selalunye pun ak yang suka cari pasal.

sekarang da berkahwin pun.alhamdulliah..sangat seronok dah berkahwin ni..enjoy giler hidup ngn die..pasal anak pulak..awal atau lambat kami bersyukur..haha..so far no stress stress about anak ni..enjoy everymoment together..

saya sgt sayang dan cinta dia..he complete all the ways..

banyak  pic ak snap zaman dating2 dulu..tapi semuanya kat laptop lama.ada kt kampung...paling banyak pic kt JB la..Danga Bay, CS, Hutan Bandar dll..indahnye zaman2 tu..

sekarang lagi indah..takperlu pergi jauh2...dalam rumah da indah dah..

okes stop kat sini..banyak yang da mencebik dah..aaha
ini pic pada Nov 2009..kat Sungai Congkak..baru bali dari wedding adik Kak Nana..

5 comments:

k|ree said...

huhuhuh...kiree kenal man pun...tak pernah tengok muka juga...huhuh...

LinaRahim said...

wah jodoh kuat betul..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
bila fikir2 semula, kahwin dengan orang yang disayangi adalah nikmat paling bahagia dalam hidup.

fiszah_pjo said...

kiree:itu la namanya jodoh kan..yang ade depan mata tak nmpak..yg tak pernah tgk pula accept as special.heh

lina: amin..btol ckp lina..bersama ngn org tersyg terasa cm syurga dunia//hehe

nin said...

sweet..aku tau ko yang slalu mule gaduh supeya percintaan lebih hangat kan..haha

asraff ruslan said...

aku dh agak dah masa kat utm lagi....
walupun duk satu kola nerang tapi kat sana setahun skali baru terserempak dgn fizah nie...
hahahahaha......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;