Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, July 23, 2010

kerjaya-1

salam uols..

lately ak seronok datang kerja..sebab ada kerja yang menanti..

kenapa sebelum ni tak seronok??sebab before ni tak de task.(dah lama takde kerja..rasa seperti makan gaji buta).hehe

sikit pasal kerjaya..

ak belajar chemical eng. tapi ak attend interview kt Zelan construction untuk post Mechanical eng.(saja2 try aje post resume)..alhamdullillah memang rezeki ak. korang jangan ingat sume engineer gaji besar..hahhaha..sebab ak bergaji kecik..silap ak juga..takot sangat masa IV.hehe..cakap english pon merangkak2.so ak letak la basic gaji yang rendah..dan ak dapat kerja tersebut dengan basic yang ak mintak..(sedey ke menyesal ke tak)..

so ak start dengan projek construct coal power plant dekat Rembang, Indonesia.start ak masuk pada Ogos 2008, sampai sekarang projek tu belum siap.hehe..bermula episod di mana chemical ditinggalkan sedikit demi sedikit..
ak bersyukur sangat. walaupun gaji ak kecik jika dibandingkan dengan kawan2 seangkatan, tapi ak dapat peluang yang sangat berharga..kerja ak tak teruk sangat..as beginner tak terlalu banyak tekanan. ak dapat jugak kesempatan melawat Jakarta dan tapak projek secara free (mesti la comp tanggung)beberapa kali..so kesempatan itu ak sangat bersyukur..

sekarang projek terbaru adalah building services..dan secara halusnya termasuk bahagian Civil..ak basic chemical eng..totally 0 dalam civil dan mech service... sometime ak rasa malas betol nak baca. bos ak da sound beberapa kali..hehe.sabar je la..ak selalu mintak kerja lain(cikgu la, kerja gomen la)..tapi masih belum rezeki..

skang ak rasa ak mula suka plak ngn kerja ak..kena belajar balik start dari baca drawing.. buat calculation..ak suka daripada kena membaca aje..so ak akan teruskan..stop blaming...

ak da buang masa banyak dah....so perlu gain balik skills..kang stuck je kat level ni, sumpah tak best...so untuk move next step i should run...no more walk..

so buat blogger yang ade basic civil mechanical, mintak kasi tunjuk ajar..maybe kita boleh sharing..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;