Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, November 18, 2011

projek blueberry cheese tart_part 1

assalamualaikum..

semalam saya start buat projek bluebery cheese tart. akak saya order 100 biji untuk majlis perkahwinan kakak ipar dia..untuk merenjis kot..itu tak pasti la..saya buatkan aje..so semalam hanya buatkan shell tart tu aje.."sempat ke buat tart?tak jaga atirah?"..atirah sedap tido dalam bilik..hehe..

minggu ni hubby kerja masuk pukul 2.45ptg..balik kerja dalam pukul 12.30pagi..Atirah kan suka nk follow papa die..so balik je dari nurseri, susukan dia sambil tengok drama bersiri "Tentang Dhia". main2 dan biarkan atirah golek2 dan meniarap atas toto then tak sampai pukul 8mlm sure atirah nk tido..

atirah punya la lena tidor..mama pun join tido sekali..pukul 10 mlm mama bangun  nk buat tart, atirah tido aje lagi..2 jam saya buat tart sambil masak dinner..kami dinner pukul 1pg uols...so sempat la kan buat itu ini dulu..dalam pukul 11++ atirah ada merengek jap nak susu, masa menyusu tu pejam je mata,then sambung tidor balik...

ada 78 shell tart..bakinya dalam bekas lain

part 1 : selesai buat shell tart aje..


done part 1..part 2: filling dan cheese sambung malam esok
 dalam pukul 12.30pg, dengar aje bunyi pintu grill dibuka, atirah terpisat-pisat buka mata..macam tau2 aje papa da balik..so dia akan buka mata dan segar..kalau segar, memang boleh diajak bermain..maksudnya cukup tdor la tu..senyum2 ngn papa&mama.kalau senyum pun tak nk itu tak ckup tidor dan terus akan nangis nak susu.

pukul 1 pagi ni..mau meniarap2 lagi..
bentang toto punye besar, kt lantai jugak die suka

tau2 je nk amek gambar die..time ni dia tengok papa dan mama
dinner..seb baik makan ats meja mkn..klu makan kt bawah, konfem
atirah join sekaki

okes...done part 1.part 2 iaitu isi blubery filling dan cheese..part 2 tunggu malam esok pulak buat :)

1 comment:

rDnA said...

raaaaajinnnnyyyyyaaaaa mama atirah buat cheese tart..mai pos sini sebekas

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;