Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, November 2, 2011

atirah ke Teratak Manja

assalamualaikum..

hari ni hari pertama atirah berada di bawah jagaan teacher Nani dan teacher2 lain di Teratak Manja..si suami sudah tak mahu pikir pasal babysitter..so kami setuju untuk hantar ke nurseri..

pagi  tadi, lebih awal dari biasa..sebab nk kena dropkan atirah ke teratak manja..turun ke parking sambil dukung atirah..ada la 2 orang kakak ni yang setiap hari berada di bawah pokok.maybe baru hantar anak diorang ke kelas mengaji yang beroperasi di Cendana apartmen..

sebelum ni tak bertegur sapa pun..sekadar membalas senyuman saja..hari ni oleh sebab diorang nampak saya dukung atirah, ada la seorang kak tu tegur..so saya singgah jap kt port diorang tu


akak : alahai comel sungguh budk ni..nak hantar kemana?
saya: hari ni nak hantar nurseri
akak: kat mana nurseri tu..tembam budak ni,,seronok jaga...
saya: kt bandar tun razak kak..
akak: bayar berapa kt nurseri tu??
saya: saya bayar sebulan rm300 kak
akak: kalau akak jaga, akak ambik rm250 je..
saya: (sengeh je)(dalam hati..puas ak cari sebelum ni.takde plak nk muncul...)(then sy pun gerak ke kereta)
akak: ( terus mengomel2 dengan kawan die tentang harga  rm300 dan rm 250 tu)

nampak gaya akak tu  mcm tak la semenggah mana pun..malas nk pikir panjang lagi..muktamad ke teratak manja jugak..si suami dah bayar da semalam segala bayaran yang perlu kt Teratak manja tu..takkan nk ngada2 cari babysitter baru plak kan..

masa breakfast di opis tadi..akak2 opis tanya progress pasal bs /nursery.. dorang setuju aje ape yg sy buat..bagus hantar nursery katanya..sementara dia tak kenal orang lg..boleh dia main2 dengan kawan2..biar terbiasa dengan ramai orang..

okes la..ape pun semoga atirah behave dan selesa di nurseri tu..atirah dah boleh jadi kawan kepada "naurah|" (anak Kiree)..

here pics of atirah..semalam amek gambar masa die temankan mama lipat kain..


atirah golek2 sampai langgar baju2 yg mama da lipat
"saya da pandai golek2..mama la lipat kain kt sini..
saya tak bersalah "

"ini "lulu" saya..saya suka lulu sy.."

ketawa mengekek2 kalau diacah acah dengan lulu

meniarap sambil peluk lulu

" see, my lulu sama panjang ngn saya kan"

sejuk mata tengok anak membesar ni :)..hug tite and kiss more..

mama syg sgt kt atirah..mmmmuuaaahh ..

4 comments:

♥ Elin ♥ said...

harap atirah ok lah kat situ..

semangat jugak tgk dia nih...berapa kg nih?

fiszah_pjo said...

elin : timbang masa chek up 5 bulan hari tu, berat atirah sudah 8kg :)..semnagat kan.

♥ Elin ♥ said...

ya allah semangat nya..berkat susu kamu tuh..

amani last timbang 7 bulan 7KG yo haaaaa....

KURANG MINUM SUSU LAH.geram betul..sampai bengkak nenen mak die nih.

fiszah_pjo said...

hehe..amani nk menten slim solid molid gitu..hehe..sakitnye la bila dah bengkak kan :)..takpe la, amani da ckup kenyang minum susu ibu die..so die tak larat nk mnum byk3 lg :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;