Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, November 16, 2011

atirah dan makanan pejal : bubur nasi+ carrot dan pisang emas

assalamualaikum..

semalam masa amik atirah dari Teratak Manja, teacher bagitau abes puree pisang atirah makan..malah macam tak cukup aje..selera betol..bubur nasi pun atirah makan ..tapi tak banyak..sikit aje..

so hari ni saya bekalkan atirah puree pisang emas lagi..kali ni tambah sikit kuantiti pisang..1  1/2 biji pisang emas dikisar halus. untuk bubur nasi pulak saya tambahkan lobak merah untuk kasi perasa sikit dekat bubur nasi kosong tu..

atirah baru balik dari nursery..da pandai pegang botol
susu sendiri..

bekal atirah ke Teratak Manja
bekas biru: puree pisang emas..pisang kan cepat bertukar warna
bekas pink: bubur nasi +carrot
p/s: insyaallah sajian ini akan berlangsung sampai hari jumaat..minggu depan kita try resepi baru ye:)
p/s/s: bila bayi da start makan makanan pejal, najis pun bertukar warna..hehe

6 comments:

Princess Cindellyna said...

Amani pun suka bubur nasi.. biasa saya letak pumpkin! dia suka sebab rasa manis. pisang lak beli food feeder yg munchkin tu letak dalam tu je.. so bila gatal gusi dia suka sngt gigit2 bnda tu..!!=)

Keep up the good work mommy!=)

hakak CNN said...

chumel Atirahh..dah start makan makanan pejal nanti badan makin bambam lahh diyer..mesti lagik chumil kan nantii..:)

kalau goreng ikan bilis pastu blend pon sedap gak..pastu biler nak makan masukkan sikit kat lam bubur nasi..sure berselera Atirah nantii..

fiszah_pjo said...

lyna: hehe..baby suka benda manis kan..sebab susu ibu pun manis..tu yg dorg suka..ooo, perasan gak benda alah tu..tp tak terpikir itu caranya kasi bby makan..nnti nk g cari food feeder tu plak :{..thanks share

fiszah_pjo said...

hakak CNN..thanks sudi drop here..thank tau kasi resepi baru..ada gak plan nk buat bubur+ikan bilis,,tp tertanya2 kene goreng dlu tak before blend..akak da memberi jawapan..heh.thanks ye

~YUN~ said...

besnya athirah da start makan,sti mummy excited kan nk prepare solid food,xsaba plk turn yun nti,hehe

fiszah_pjo said...

yun: best2..hehe..mama mmg excited sgt buatkan bekal..hehe..mommy yun sure excited..tambah pulak ada mangkuk warisan trun temurun tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;