Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, October 4, 2011

mood seni halus datang lagi....

assalamualaikum...

buat kawan2 yang pernah baca entry ni http://piecesofbrown.blogspot.com/2011/01/keinginan-tanpa-usaha-tt.html, mood untuk berseni2 datang kembali..dulu mood tu dtg masa mengandungkan Atirah..alhamdulillah 1 dari 3 benda yang saya nak buat tu terlaksana..

1- sulaman benang- dalam proses pembikinan
2- sulaman riben-belum ada apa apa tindakan
3- kait jarum satu..-berjaya direalisasikan

kalau keinginan meronta-ronta tanpa usaha tak jadi jugak kan..so permulaan episod seni ni bermula bila mana saya ajak suami g beli benang kait dan jarum..dan sekarang tercipta la blog FISZAH's CROCHET.hehe..buat simple as amatur..boleh la setakat nak buat headband, topi dan mitten utk anak :)..100% saya belajar mengait dari you tube dan dari internet...gagah membelek pattern yang diorang ajar dalam internet..

sekarang ni benda yang sama berlaku..saya sudah start belajar buat sulaman benang..tahniah untuk diri sendri yang memulakan langkah membeli benang dan jarum..hahha..kalu tak beli sampai sudah takkan buat..hasilnya nanti saya akan tunjukkan..saja2 suka :)

dan paling mengujakan saya sekarang, adalah sulaman riben..rasanya tak mampu lagi belajar melalui internet..susah sangat nampa gayanya..then terjumpa la Puan Anne punya website..dia open kelas sulaman riben..rm200 untuk belajar dari 9.30pg ke 5 ptg..huhu..tapi adakah suami akan setuju???harus la die kata membazir je..nanti anak nk membesar..sempat ke buat semua tu..huhuhu..tp hati ini nak sangat..takot gak tak berbaloi g kelas sulaman kalau setakat nk buat satu benda je kan..... korang cuba tengok  pic bawah ni..tak ke sgt cantik sulaman riben ni????




aduh...sangat terpikat la uols....nk masuk kelas..bila la dapat masuk ni...

4 comments:

pizet said...

try la tgk kolej komuniti...murah cikit

♥ Elin ♥ said...

klu under ikbn / kolej komuniti ada buat part time untuk clas nih.
wekend jer clas.cuma baya rm10/20 mcm tuh.

fiszah_pjo said...

thanks pizet dan elin..nanti nk try bukak web kolej komuniti..tak pernah tau plak kolej komuniti ada sediakan kursus tu,,murah sgtkan

Lina Rahim said...

kalau join pun takpe..sbb sulaman reben ni cantik sgt2 dan skill yang jarang dimiliki, plus boleh buat side income..dulu Lina nak join jgk kelas sulaman reben ni, tapi join decoupage class je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;