Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, October 17, 2011

Pampers untuk Atirah

assalamualaikum..

semalam saya ada beli pampers untuk stok pampers atirah..so far sudah 5 bulan sejak atirah dilahirkan, saya hanya pernah guna 3 jenis pampers yang berlainan jenama iaitu HUGGIES, PET PET dan DRYPER.. masa bersalin dekat hospital dapat pampers jenama PUREEN.

hari ni terasa nak kongsi dengan korang pengalaman saya menggunakan 3 jenama ni..jenama lain tak mau cerita sangat sebab tak pernah try :)..dulu, saya beli pampers setiap kali sales je..kalau huggies buat sales, saya beli huggies..kalau drypers ada sales saya beli drypers..sama ngn pet pet. tapi yg selalu sangat buat sales ni huggies la :)

DRYPERS WEE WEE DRY( saiz s)
ini drypers wee wee dry saiz s.. hubby beli masa dalam pantang.. kalau korang refer balik old entry, pampers newborn, saya beli jenama Pet Pet..tapi masa pantang tu hubby cakap ini tengah sales. saya sempat guna drypers ni 2 peket. jujurnya saya tak suka pelekat hijau tu..tak friendly user..susah nak tanggal  if tersalah pelekat..huhu..dan melurut je ke bawah..nanti tak pasal2 nampak bontot comel atirah tu..tahap kebocoran tak dapat nk dianalisis..so reject drypers..setiap kali sales drypers, tak beli lagi dah..kami try Huggies pulak..

HUGGIES MERAH ( saiz M)
abaikan seluar /kasut tu

Huggies Merah (saiz M)
ini Huggies merah..huggies banyak jenis kan..tapi common nya adalah Huggies merah dan huggies biru. nampak hampir sama antara huggies merah dan biru..tp pada pengalaman saya, huggies merah jauh lagi ok berbanding huggies biru.. kali ni, saya suka huggies punya pelekat tu..friendly user. tapi tahap kebocoran tu tak bape memuaskan la..pernah jugak bocor 2-3 kali..huhu..satu lagi size M huggies kecik je..ade bekas2 kt peha atirah..nak beli size L cm besar sangat pulak..sian dak kecik tu..last2 kami pon memboikot Huggies..dan pilihan terkini adalah Pet Pet

PET PET (SAIZ M)

PET PET (saiz M)
ini lah PET PET IDAMAN HATI..saya suka dan puas hati dengan pet pet ni..nipis dan daya serapan bagus. yang paling penting pelekat die tu..sgt suka okeh!,,dia grip pinggang atirah kemas..atirah nampak kemas pakai pet pet..mama senang hati je masa pakaikan pampers untuk atirah..
so sekarang ni, if ada sale PET PET memang akan buat stok la..tp tak beli banyak2 sangat..cik bam bam atirah tu badan dia semangat..takotkang terlebih beli kang da rugi..

ini semua adalah pengalaman saya bersama atirah..bukan dari cerita orang lain..mungkin orang lain mempunyai rasa berbeza dengan saya..masing2 punya hak la kan nak pakaikan apa untuk baby..untuk baby saya ini la ceritanya :)

saya tak beli pampers mahal2 sebab kedekut..hahha...beli bajet mampu je ni :)

6 comments:

pizet said...

zaman syauqi ada la try macam2 brand dari paling murah ke mahal tapi aku puas hati huggies merah jugak...mamypoko pun aku try tapi suka huggies jugak

Princess Cindellyna said...

sama la.. sy prefer pet2 gak... pernah try dypers, mamy poko sume..

tp pet2 saya suka sebab pelekat dia bagus!hehe

izyan asimat said...

hehehe insyirah setakat nih baru pakai 2 jenis pampers.. pet pet ngn drypers.. petpet mmg yg terbaek... heheh aritu dpt bli kat johor RM 31.90 utk 80 pcs.. tros borong banyak2.. ehhehe.. drypers pon ade beli jugak sbb ibu tergoda dgn design i love mummy n daddy tu.. hehe tp pelekat dia mmg tak best la.. so lps ni nk try bli huggies plak..

fiszah_pjo said...

pizet: hehe..kan, masing2 punya kesukaan..syauqi serasi ngn huggies merah rupanya..syaza cmne???

princess cindellyna: kan kan..pet pet memang best kt pelekat tu..tak menghampakan... :)

izyan: waaa..murahnya pet pet rm31.70..harus la borong lebih kan..kt sini jarang pet pet murah..aritu beli rm 38..huhu..tp sebab tak mo jenama len amek jugak..tp klu yan nk try huggies, try la nnti leh compare mana bagus..hehe..utk atirah, mama tetapkan pet pet :)

~YUN~ said...

fiszah,yun pn dah try semua,pet-pet,drypers,huggies..mommypoko je belum,mahal!hehe!

yun pn jimat gak beli pampers,sebab tu skang rayyan pakai hey baby je,hehe!nk jalan jauh je pkai drypers..=)

fiszah_pjo said...

yun : hehe..semua try kan..paling untung baby tak kesah dan tak alergikkan..bleh je pakai jenama apa pon :) good rayyan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;