Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, October 21, 2011

bila atirah demam....

assalamualaikum..

dua hari saya amek emergency leave dan MC.kenapa ye??

hari selasa lepas, masa makan tengah hari saya dapat mesej dari pengasuh atirah..
"fiszah, atirah demam..badan dia panas sikit".

haruslah terasa risau kan bila dapat sms mcm tu..lalu saya terus kol akak tu..tanya samada ada atirah meragam ke tidak..dia cakap tak meragam..tak la panas sangat lagi..tunggu abes waktu kerja je la..

malamnya atirah banyak tido..memang panas badan dia..saya kasi dia minum ubat dalam 6 jam sekali.tak nak bawak g klinik malam2 camni..takot nanti jd lebih teruk.malam tu merengek2 je la die..memang terasa panas badan atirah..tambah2 lagi bila die nak menyusu..panas mulut dia..saya lap2 badan dia supaya panas turun..

esoknya pergi klinik, demam die 38.5'C..panas la tu kan..doktor kata kena terus kasi ubat..yang lain takde masalah since atirah tak batuk tak selesema..saya ingat akan dapat MC..tp hanya dapat TIME OFF saja..doktor cakap, anak sakit ibu bapa tak dapat MC..huhu.so terpaksa la saya apply emergency leave aje..si suami pergi kerja cm biasa lepas dapat time off tu..

seharian tu sy tak mandikan atirah..saya lap2 kan seluruh badan dia dengan air suam..so far everything was fine..ubat pun dia mnum walaupun dalam keadaan terpaksa..tp pagi2 buta dia meragam..huhu.tak lena tdo mama papa die..so pagi esoknya nk bawak g klinik panel pulak..masa kt klinik dah tak panas..da turun 36.6..dan dia aktif depan doktor tu.makanya takde masalah ape2..tp saya pulak sakit kepala..then saya dapat MC.

balik dari klinik, kami singgah  breakfast kt KAYU NASI KANDAR.. si suami makan roti canai je..saya bantai nasi beriani.hehe..tp tak tau salah kat mana perut sy rasa memulas je..atirah pon sama..hasil dari makanan saya tu la..dia menangis ta henti2..mula2 kami tak tau ape masalah die..huhu..puas pujuk..susu tak nk..tido tak nak..papa bawak g bejalan2 kat luar ok plak.. si suami masuk kerja petang..maka saya berdua je la ngn atirah..dalam 3 jam atirah nangis aje..tak nk ape2..offer susu pon taknak..agaknya perut die memulas2 kot..so saya sapukan minyak yu yee kt perut dan tapak kaki atirah..urut2 kaki atirah then baru die tertdor..aleh2 mama sekali tumpang tido...

lepas 2 jam tertido, atirah bangun, mama pun bagun..alhamdulillah atirah kembali kepada asalnya...ceria dan mahu minum susu..LEGA.....so selang 3 jam mama sapukan lagi minyak yu yee tu..supaya atirah selesa..dan hari ni mama da boleh pergi kerja :)

4 comments:

izyan asimat said...

ala ciannya atirah demam ye... alhamdulillah da chat da... ehheh mesti dmm nk pandai ape2 ni.. merangkak ke... tumbuh gigi ke.. heheh

~YUN~ said...

sian atirah demam ye syg,get well soon dear..=)

ciNDerella stRikEr said...

dugaan kn kalo anak x sihat. xlena tido mlm. anak sy, si Qaira pon penah kembung perut mlm2. tahniah sbb bjaya harungi. hehehe

azian abdullah said...

fiszah, next time kalau atirah demam jgn pakaikan baju. pakai diaper jer. pastu sapu badan dia dgn kepala especially dengan air biasa (bukan sejuk atau suam). ni doc yg ajar ms najla demam dulu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;