Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, October 27, 2011

sedih..

assalamualaikum..

kepada yang tengok FB saya maybe agak paham kenapa tajuk entry macam tu..

2 hari lepas, hari selasa..korang refer balik link ni http://piecesofbrown.blogspot.com/2011/10/check-up-5th-month-atirah.html

balik  pukul 5.30petang saya pergi amik atirah di rumah babysitter (BS) macam biasa..lepas ketuk pintu, akak tu pun keluar sambil dukung atirah..atirah time tu membelakangkan saya..

BS: akak mintak maaf pizah, mesti pzah marah kt akak..
saya: (blur)
BS: akak tak tau camne budak2 tu main..akak da tengok atirah dah..
sy: ooo(time ni atirah da tengok2 saya)(sy tengok je atirah)(dalam hati hanya Allah yang tahu)
BS: akak mintak maaf la pzah..kalau pzah nak tukar Babysitter yng baru, akak paham..
sy: tadi masa kena, atirah menangis tak?
BS: nangis kejap je..
sy: oooo..takpe la kak(tak ckp banyak sebab tengok je atirah..sian anak mama)
BS: akak mintak maaf banyak2 pzah..
sy: ok...(then terus blah)

balik dari rumah BS tu, saya belek2 luka kat muka atirah tu..sebak je tengok muka dia..kecian anak mama..takleh bayangkan macm mana atirah menangis masa kena tu..saya tak abes pikir macam mana die kena..kt hidung tu paling banyak..telepon si suami kt tempat kerja die gtau..kali bukan sikit..serius bagi sy!

luka di pipi tu cm kesan cakar..tp dalam ok..sehari lepas tu nampak cam biru..ada lebam sikit..huhu..sakitnya hati..tak logik langsung atirah garu2 dan cakar muka sendiri..selama ni atirah memang ada garu muka sendiri..tapi tak pernah ada luka2 atau scar..huhu..

sedih tengok atirah..balik tu die menyusu..then tdo aje..tak aktif..die tdo aje..ada 2 kali terjaga..jaga terus nangis kuat2..then saya kasi susu, die tdo balik..selanjutnya macam tu la..sampai papa die balik pukul 10 mlm baru die terjaga dan ceria..

si suami tengok pon die cm pelik camne leh kena teruk cm tu..so memang konfem kitorang akan tukar babysitter..nasib baik esoknnya deepavali..so cuti..dan hari ni si suami pulak cuti..atirah stay ngn papa..esok cmne???hope dapat cari babysitter secepat mungkin..

then saya terpikir balik..ntah2 susu saya tertumpah kt opis tu, sama waktu dengan atirah cedera..orang kan ada cakap2 pasal kebetulan (penanda)..cm selalu kita tgk kt tv, kalau org yg rapat ngn kita exciden ke ape, frame gambar jatuh pecah la dan byk lg..kes sy maybe susu tumpah menandakan anak saya sakit..huhu,

atirah tdo aje lepas balik dari rumah BS petang tu...
penat menangis kot..sian atirah.,,merah2 lagi kesan tu

my pity baby..huhu

pagi esoknya..atirah memang suka tengok kamera :)
budak kecik tak paham apa2 pasal luka ni..huhu...


ini mama bawak g alamanda..
semua org jeling2 tengok atirah..mesti dorang
cakap mama tak pandai jaga atirah..hhuhuhu

malam semalam..pic terbaru..
atirah suka tengok kamera..
sedih tengok muka comel ni luka2..kalau kita sendri yang buat dan tengok mungkin tak sakithati sangat..ini tak tau macam mana benda ni terjadi..dah la bayar, bukan soh jaga suka2..

sebulan saya bayar kt BS rm300..saya hantar pukul 8.20pg..ambil atirah selalunya tak lebih jam 6 petang..kadang2 je lambat sikit sebab singgah beli barang jap..sabtu ahad tak hantar..fuhhhhhh...sakit jiwa!

ooo, pasti yang ada bertanya, bapa ramai budak yang BS jaga???dulu mula2 masa suami tanya, maybe tak bape clear kot bape org yg die jaga..anak die ada 4 dan 3 tahun..lasak..ada lg 2 orang anak org lain jaga..umur 5 dan 3 tahun..so total die jaga anak die 2 org, anak org 3 org termasuk atirah..

sebenarnya da lama saya terasa n tukar babysitter..sebab rumah die sempit(sama je luas rumah sy..tp rumah die banyak barang)..mak saya pun cakap kalau boley tukar la..tapi takot nak tukar , takot dapat lebih teruk kan..sian atirah..lg satu sebab dekat..so pejam2 mata la..tapi ini yg terjadi..maka tukar la jwapannya..

sebab tu orang pesan, kalau hati selalu sangsi, ikut la kata hati..mungkin itu penanda yang betul dan petunjuk dari Ilahi..

10 comments:

pizet said...

bambam yang cedera...sian...kecik2 bukan paham apa, tba2 sakit je mesti teruk dia nangis kan...sebab sampai mengigau tu memang teruk la kot

azian abdullah said...

ciannye atirah? mcm mn boleh calar tu? kalau kena ckp kucing mesti banyak calarnye kan..hm...ni lah risiko klu hantar anak ke bb sitter kan. sabar yer, atirah strong bb

izyan asimat said...

cian atirah bambam... takpe la dear..
insyaAllah atirah akan dpt tpt lebih baik.. kat umah bs baru or nursery..

liyana said...

ohh..pipi gebu atirah telah di cakar.. cian nyer. recover soon dear :)

rDnA said...

cam teruk gak..camnela budak2 tu buat kt dia.

fiszah_pjo said...

pizet:cian kan..alhmdulillah recover cepat

azian: tu lah..kt rumah die takde kucing..budak2 tu main cmne ntah..huhu

fiszah_pjo said...

izyan :insyallah dan berharap semuanya akan ok2 saja..thanks ye

liyana: she strong gurl..speed recover hopefully :)

rdna: teruk gak..sakit hati je tgk..huhu..no idea la cmne dorg buat..huhu

♥ Elin ♥ said...

hissshhhh!!!!! geram nyer tgk bs tuh!!

mcm mana jaga anak org!!!!..

klu kena kat amani mmg elin sound tepekkkk jer!! mcm mana jaga..tidur ker apa..atau lorat tgk cite indon?

tuka jer lah...klu ramai2 tuh mmg sush..
tambah lagi ad budk nakal..rasa nak kuti jer peha dierg tuh!..

sian atirah..
nanti aunty kuti peha BS tuh yer..careless...hhsshh!!

fiszah_pjo said...

elin: geram sgt..hehe..bukan sekali dua tau..tu yg pzah rs nk ngamuk terus tukar babysitter tu..
nak soundsetepek tak sampai hati..huhu...

auntie elin, nnti dtg, pergi kuti peha bs tu utk atirah tau..hehe

hafawati bt johari said...

bru bca entry nie, sedih kaka noh :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;