Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, October 4, 2011

4 hari berdua

assalamualaikum...

pukul 5.30 pagi tadi hantar si suami kat KL Sentral bersama atirah..takkan nak tinggal budak kecik tu plak kan..si suami  pergi bercuti bersama2 kawan2 opis die kt SABAH. dorang booking tiket since last year lagi..tiket untuk saya pun ada..tapi atas pikiran yang sedikit waras, saya terpaksa mencancelkan percutian itu..

sebab?????
  • last year, my sis ckp pergi la..die leh jagakan anak sy..tp 10/10/11 ni adalah due date my sister untuk delivered anak ketiga beliau..masa nk booking tiket dulu beliau lom preggy..hehe..takkan la nk tambah lagi baby atirah dalam jagaan die even die ada maid kan..tak logik
  • dulu masa beli tiket bajet anak da 5 bulan, takpe tinggalkan kejap, tapi sejak ada anak ni tak terasa nk tinggalkan die lama2..so far akan tidor ngn anak hari2..ini plak 4 hari..huhu..sure sgt rindu..
  • bawak je la anak pergi sama...(ini kata2 yg telah diberikan oleh rakan2)..jawapan nya adalah NO..cian  kt si suami..die pergi ngn kawan2 yang bujang.aktiviti plak dijangka lasak dan pelbagai..nanti dorg tak jadi nk buat ape2 memandangkan kecian kt kami anak beranak plak..harus la tak bebas nanti..
  • ada jugak yang suggestkan _hantar la anak balik kg_ (eh helo....kampung ak kat kedah ok..7 jam perjalanan..bukan cam kampung ko)..nak balik hantar umah mak mertua??adik2 tengah nak hadapi exam kot..tak mo la..lgpun pak mertua sedang reno rumah..harus la bising sikit kan..adoi..
  • sanggup tinggalkan anak semata2 nk bercuti dan hoye hoye dan menyusahkan orang lain????tak mo la camtu..huhu
  • ini la masa nya untuk si suami mengexplore keindahan alam bersama rakan2..let him enjoy..
pukul 11.30pg tadi  die  baru je text gtau sudah sampai Sabah..dan pasti kami akan merindui papa..uhu..semoga atirah behave dan kami berdua TABAH..

to suami... ENJOY n TAKE CARE ye <3

2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

klo yanie pn x sanggup nk tggl kn aleesya...huhu

fiszah_pjo said...

kan yani kan..tak sanggup tinggal anak lama2..klu hl yg penting takpe lg..ini setakat suka2 cm tak worth je kan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;