Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, October 27, 2011

atirah bakal menjadi penghuni Teratak Manja

assalamualaikum.

update pantas..

lunch break tadi angkut suami dan atirah ke Teratak Manja..kontek teacher hanita hasil ehsan kak Linda opismate saya yang hantar Ammar kt situ..bawak atirah dan suami sekali untuk pergi tengok kawasan tu..

boleh dikatakan saya agak serik dan takot untuk hantar anak ke Babysitter lagi.sebab dah menjadi risau ntah hape2..risau kalau anak2 babystitter main kasar2..risau anak lelaki/suami baby sitter (ini sebab kes liwat baby 23 hari tu)..sy sgt risau!.huhu...

so far kak linda cakap ok nursery tu, so sy pergi la selidik sendiri..tanya rate, tengok bilik tengok itu tengok ini..si suami kata ok..saya proceed je la..nursery katakan..harus la ramai budaknya..baru la nampak perniagaan lebih maju..huhu..itu kena terima la kan..takkan nk nursery tu jaga anak kita je kan..huhu..hope atirah dapat berkawan baik dengan kawan2 dekat situ..

so perihal TERATAK MANJA

  • registeration fees  (2012)untuk permulaan adalah RM510 include montlhy fees, storage box, matress,pillow, blanket, etc.
  • monthly fees untuk baby 2 month-2 year = RM300
  • working hour- 6.30pg hingga 6.15 petang..lewat harus ada charge lain..
  • sabtu adalah dikira daily charge = RM25.
  • ada 4 teacher untuk handle.
  • hantar baju/pampers untuk seminggu punya..so tak yah da  hari2 ibu bapa usung beg2..bawak baby je
lokasi Teratak Manja adalah di Bandar Tun Razak, Cheras.

esok atirah akan start dihantar ke teratak manja...selebihnya saya tawakal pada allah..semoga atirah dilindungi dari segala bahaya..amin..

p/s : hati sedikit lega sekarang
p/s/s: jadual hidup akan berubah mulai esok..lepas ni kena bersiap awal2..sebab nk kena bawak atirah naik kereta sekali untuk ke nursery..kalau dulu jalan berapa langkah je da sampai..

9 comments:

rDnA said...

hopefully atirah ok duduk kat nursery.doa yg terbaik utk atirah..

fiszah_pjo said...

thanks rdna..amin..semoga semuanya baik2 saja

rAtu saLju™ said...

sedih la tgok muka atirah kat entri lepas...if anak ina,da nges da dukung dia..tu hubby x bagi keje n suh jaga ank..huhu..tapi lum ada ank lagi..

xpe la,mungkin asbab tu jadi petanda untuk fza tukar BS laen kan?..ape2 pun,moga kejadian ni x jadi lagi kemudian hari.Insyallah :)

Lina Rahim said...

tak sangka pulak sampai calar macam tu..patutlah Fiszah sedih sangat..tak apa lah, sekarang dah dapat nursery mungkin lebih teratur

fiszah_pjo said...

ina: huhu..sedey..pzah ngis sorang2 kt rumah..ehhe..mse amek tu diam aje.insyaallah rezeki ina tk lama lg..pzah doakan ina pon dpt rasa pengalaman seorang ibu taklama lg:)

lina: tu la dear..sedih sangat..actually sebabtak puas hati tu da lama..terkumpul je..tu yg kena cmtu terus je meletop..hehe..tak jadi antar nursery..dpt bby stter

fiszah_pjo said...

ina: huhu..sedey..pzah ngis sorang2 kt rumah..ehhe..mse amek tu diam aje.insyaallah rezeki ina tk lama lg..pzah doakan ina pon dpt rasa pengalaman seorang ibu taklama lg:)

lina: tu la dear..sedih sangat..actually sebabtak puas hati tu da lama..terkumpul je..tu yg kena cmtu terus je meletop..hehe..tak jadi antar nursery..dpt bby stter

ayu dauz said...

hai fiszah,,,

leh taw contact no teratak manja x?

ayu dauz said...

hii..

fiszah_pjo said...

ayu..sory tau lambat reply.ini no tecer nani teratak manja
0196660157

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;