Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, September 19, 2011

sambil mengepam sambil mengait :)

assalamualaikum..

hari nak berkongsi dengan korang kisah mengepam susu di opis.. secara rutin nya saya akan mengepam susu di office 2 kali sehari..sesi pertama di sebelah pagi, dan sesi kedua sebelah petang..selalunya hasil tuaian susu untuk si kecil atirah dapat la 16 oz..boleh la untuk dijadikan 4x4oz untuk bekalan harian atirah di rumah baby sitter..

berbekalkan medela swing itu, masa yang diperuntukkan jugak adalah agak lama..selalunya 15-30 minit untuk satu sesi..dan setiap kali mengepam itu terasa seperti mahu aja bertukar kepada freestyle..lebih cepat sebab cik B dipump serentak kedua-duanya..harus la masa yg digunakan tak melebihi 15 minit kan..huu..tapi apakan daya, cik medela swing masih berkhidmat dengan cemerlang..tiada alasan yang lebih konkrit untuk mengenepikan beliau :)

15-30 minit tu lama uols..dengan aircond+ sorang2 sunyi dalam bilik bos( yang tidak berpenghuni ya) harus la terasa mudah sangat terlelap...so mengait la alternatifnya..walaupun dapat sikit2 mengait akhirnya dapat jugak selesaikan sesuatu barang...

sekarang, kerja2 mengait saya buat during pumping session..if nk cepat siapkan saya akan mengait laju..kt rumah memang tak mngait da :)..100% untuk baby&papa sahaja:)..

so ini terbaru projek yg saya siapkan...tadaaaaaaaaaaaaa..

bekas kotak tisu!


p/s: maaf...masih lagi tiada gambar terselit..take time nk transfer gambar..nanti2 saya masukkan tau gmbr kotak tisu yg huduh tu..haha

6 comments:

pizet said...

owh aku pasni leh la wat headband gak...haha sambil2 tunggu cukup time

fiszah_pjo said...

boley sangat...hehe..nnti makin byk la koleksi syaza :)

~YUN~ said...

fiszah,rajinnya mengait,upload la pic!hehe

fiszah_pjo said...

yun: cakap je beria..tapi hasilnya senget benget..hduh je kotak tisu daku itu..hahaha..tp nk upload jugak..tp lom sempat lg nk transfer..

♥ Elin ♥ said...

rajin nyer!!
orh yg kretif jer blh buat..lu elin lah..kompem 1 min jer dh rs ngntuk ;)
lepas nih blh lah tempah yer..hihiih..

eh knp awk pam 2 kali jer? (nyibukk jer kan..)

fiszah_pjo said...

thanks elin..haha..klutak kait konfem tertdo,..dan pernah botol terlepas dr tgn,,huhu..bahaya tu..hehe..boley je nk tempahheheh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;