Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 15, 2011

bila lelaki mencapai tahap dewasa....

assalamualaikum...

harini nak bercerita tentang lelaki dewasa..melalui pengamatan saya terhadap perkembangan si suami sejak mula kenal hingga la sekarang..selain suami jugak, insan2 yang dekat2 ngn saya jugak menjadi tumpuan seperti adik, abg, ayah dan jugak kawan2..

kebanyakkan lelaki akan berubah saiz badan diorang kan..perempuan pun ada jugak..tp hari ni nk cerita pasal lelaki..korang jangan nk samakan dengan perempuan ye..haha..zaman belajar budak2 lelaki ni kebanyakkan nye kurus keding..sampai ada setengah tu cam tulang bergerak aje..kurus aje..

sejak akil baligh lelaki ni kebanykkannya akan mula meniggi..obvious sangat ketinggian diorang ni..klu dlu katik aje..haha..masa sekolah menengah la diorang start memanjang ni..then makan la banyak mana pun..badan kurus aje..

dah abes belajar, dah mula kerja hormon barangkali jugak berubah..saiz badan diorang sangat cepat mengembang..makan sikit pun kembang, makan banyak apantah lagi..komfem kembang..tambah2 pulak dah kawen dan ada anak.tengok badan diorang dah tau , cam bapak orang dah..sedangkan dulu kurus keding aje..

so saya buat konklusi, lelaki akan sampai satu tahap dewasa yang mana saiz badan diorang akan mengembang.kalu diperhatikan memang rasakan kebanyakan lelaki camtu..maybe untuk disesuaikan dengan gaya seorang suami dan bapa...korang cuba perhatikan suami korang,, kan nampak tak????dulu kurus aje..tengok dorang sekarang..makin tough kn???????

p/s: ikut badan keturunan jugakk,,ada yg jenis taknk besar2 walaupun makan byk..so bukan semua org ye seperti yg sy ckp tu..

p/s/s: nak letak gambar..tapi harus scan dlu la..nanti2 la..ada masa nanti :)

2 comments:

Indahnya Kayangan said...

Apa tidaknya ..dulu si suami bujang..dah kahwin..isteri masak sedap, mkn bnyk tu yg makin mengembang..hehehe

fiszah_pjo said...

kan kan....kadang2 makan tak banyk pon..tapi rileks banyak tu yang badan makin mengembang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;