Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 29, 2011

bila harus marmet....

assalamualaikum....

sedikit lenguh kepala saat taip entry ni...

hari selasa lepas, masa mengepam susu sesi ke-2  yakni di sebelah petang, asyek belek2 hp tiba2 bunyi lain kt pump tu..tengok2 tube pump tu da penuh dengan air susu..keciwa betol..laju2 stopkan pump dan basuh tube tu dibawah aliran air..

hari rabu, pergi ofis tak bawak pump..sebab nak biar tube tu betul2 kering..so perlu la marmet..kalau sebelum ni 30 minit, masa diperuntukkan untuk marmet 40 minit..lenguh nya kepala sebab korang sendri paham la kot camne posisi if marmet..hasil tuaian agak kurang..total utk hari rabu dapat 12oz je

hari khamis (hari ni la) datang opis bawak medela swing tu.. untu sesi pertama,baru je 1/2 oz, kejadian yg sama berlaku..air susu masuk dalam tube.so perlu stop kan pump..adoi..rasa nk marahnye..rasanya semua dah ok..shield tu tekap elok kt cik B..tak tau ape lg yg tak kena..stress mak!nak tak nak,kena marmet jugak hari ni..kebetulan mmg cik B bengkak dan sakit..perlu kurangkan kesakitan itu harus la marmet..40 minit bekerja non-stop..klu selalu leh sempat mengait..klu marmet 110% tertumpu kt kerja tu je..

hari ni hasil tuaian sesi pertama dapat 7 oz..tahniah untuk diri sendiri..rezeki atirah..alhamdulillah

ada post kt KIM..ramai kasi suggestion supaya basuh dan kering kan.lgpun ada jual tube tu..saya tengok kt one baby world punya page, rm 20 tube tu..so tunggu weekend baru nk g kedai tu..

oh pump...sila la bekerjasama...

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

tersangat lah lenguh ok....
tuh mmg x sangup nak buat,dah lah lama nak buat.lgpun nnti bos asik duk tanye "azlin mana??...kerja keras ker nak dptkan hasil?"hhhahahha malu ok..

ap pun awk seorg yg cekal ;)

fiszah_pjo said...

hehhe..tabah kan memarmet..hehe.untuk anak comel sorg tu, kena la usaha lebih..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;